torna

Detall de la notícia

SFM incrementa freqüències a partir de dilluns 11 per facilitar la mobilitat dels usuaris en les primeres hores del dia

Els serveis d’SFM s’incrementen a partir de dilluns dia 11 de maig, amb l’ampliació de les freqüències de tren en horari de dilluns a divendres.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de la ciutadania i l’accés a la feina en condicions de seguretat s’han incrementat 6 serveis amb sortida des de Palma en les primeres hores del matí, en el tram horari comprès entre les 6.00 hores i les 9.00 hores. Igualment, s’han disposat 8 serveis més en el mateix tram horari per als trens amb destinació Palma.

En total, es recuperen 31 serveis amb sortida des de l’estació Intermodal i 33 amb destinació Palma.
Des d'aquest dilluns dia 11, estarà en funcionament el 81,7% dels serveis que en circumstàncies normals surten des de Palma i el 82,14% dels serveis que habitualment tenen com a destinació Palma. Des del passat 15 d'abril, estava operatiu únicament el 43,9% del servei habitual de tren des de Palma i un 42,85% dels serveis amb destinació Palma.

Igualment, es recupera també la línia de metro M2 entre Palma i Marratxí en tots dos sentits, amb un servei cada hora. Quant a la línia de metro M1 (Intermodal-UIB), s’amplien igualment les freqüències, amb serveis cada 20 minuts en tots dos sentits durant les hores punta i sortides cada 30 minuts en les franges horàries amb menor demanda de viatgers. Des del passat 14 d'abril, aquesta línia estava funcionant amb freqüències cada 30 minuts durant tot el dia.

Pel que fa als autobusos interurbans del TIB, no canvien horaris el proper dilluns dia 11 amb l’entrada a la fase 1 de la desescalada, sinó que únicament es modifiquen els horaris de 3 llançadores per ajustar-los als nous horaris de tren.

Així, els horaris dels busos interurbans de les línies, Lluc-Inca (L300-332), Mancor-Inca (L331) i Campanet-Inca (L333) es modifiquen a partir del dilluns per a adaptar-se als nous horaris de tren. La resta de línies del bus interurbà continua amb els mateixos horaris.

Les freqüències que s’estan oferint en aquest moment -i que es mantindran dilluns, suposen un 50% respecte del servei que seria habitual en condicions de normalitat.

El Consorci de Transports de Mallorca revisa cada dia l'ocupació dels busos per a poder adaptar el servei a cada moment i atendre així la demanda dels usuaris.

Els horaris dels serveis de trens i autobús interurbà de Mallorca es poden consultar a www.trensfm.com   i    www.tib.org

 

Mesures de seguretat:

Tant SFM com CTM als busos TIB han implementat mesures de neteja i desinfecció extraordinàries per garantir la seguretat als usuaris del transport públic. SFM procedeix cada dia a la neteja i desinfecció a fons de tots els trens i durant el dia es desinfecta cada tren que arriba a l’estació Intermodal per al proper viatge amb els nous passatgers. Les concessionàries del servei d’autobús interurbà del TIB procedeixen també cada dia a la neteja i desinfecció dels vehicles

 

Al mateix temps es recorda als usuaris l’obligació d’ús de mascaretes per accedir al transport públic de tren i autobús:

-S’ha d’evitar tocar les barres, agafadors i finestres en la mesura del que sigui possible

-En el bus, s’ha de deixar lliure laprimera filera més propera al conductor. S’ha reduït fins a un 50% la capacitat del bus per garantir la distància màxima possible entre els usuaris.

-En el tren també s’ha reduït al 50% l’ocupació de cada vehicle i s’han d’ocupar els seients guardant la distància. Es senyalitzaran els seients que no es poden ocupar per garantir que aquesta distància es mantén, però també es demana la col·laboració ciutadana perquè es garanteixi aquesta.

-S’estan col·locat cartells informatius i es repetiran missatges (àudios i vídeos) a les estacions (Intermodal i la resta)  i dins el tren, tot recordant les obligacions i recomanacions de seguretat sanitària. Igualment, també s’ha instal·lat cartelleria en els autobusos i aturades.

-Es recomana la utilització de la targeta TIB i consultar els horaris abans de viatjar per estar el menys temps possible a les estacions.