torna

Detall de la notícia

Imatge 4200676

La conselleria demana una major coordinació del Consell Superiors d'Esports amb les comunitats perquè la informació sigui més fluida a l'hora de marcar les pautes del desconfinament

El director general d’Esports, Carles Gonyalons, ha demanat una major coordinació entre l’Estat i les Comunitats Autònomes a l’hora de marcar les pautes de desconfinament de l’Estat de l’Alarma al món de l’esport. Ha estat durant la videoconferència sectorial que s’ha mantingut aquest dilluns al matí amb el Consell Superior d’Esports.

Gonyalons ha reclamat a la presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, més informació i amb més anticipació, una major coordinació i que la comunicació sigui més fluida. El director general d’Esports s’ha queixat del fet que fins ara les comunitats no han tengut representació en els grups de reflexió, debat i decisió. Al seu parer, és important reconduir aquesta situació, per això insisteix que s’han de tenir més en compte a les comunitats que són les que coneixen la realitat dels seus respectius territoris amb les seves peculiaritats. A més, també considera que si es millora la col·laboració entre el Consell Superior d’Esports i els governs autonòmics hi haurà una gestió més eficaç d’aquesta situació.

Davant les queixes de les comunitats, Lozano s’ha compromès a augmentar la coordinació amb les comunitats de cara a tota la tasca que es farà a partir d’ara per a la fase 1 del desconfinament. De fet, demà mateix s’ha convocat la primera reunió periòdica  per resoldre dubtes entre els directors generals d’esports autonòmics i el director general del Consell Superior d’Esports, Mariano Soriano. 
 
Durant el seu torn, Gonyalons ha valorat positivament la mesura de poder tornar a realitzar activitat física de manera individual al aire lliure pels beneficis que té per a la ciutadania: físics, psicològics, socials i per a la salut. En tot cas, puntualitza, l’activitat ha de ser controlada i respectant les mesures de seguretat.
 
Pel que fa l’esport federat, ha exposat la importància de les lligues professionals però demana que es tengui més present l’esport federat no professional que, de fet, és l’esport federat majoritari dins l’Estat. 
 
Gonyalons ha demanat al Consell Superiors d’Esports que aclareixi la situació dels programes de tecnificació i els esportistes d’alt nivell de les Illes Balears dins el pla de desescalada, sempre prioritzant –recalca- la seguretat dels esportistes.