torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge inicia el pagament de les ajudes de lloguer de 2019

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge inicia el pagament de les ajudes ordinàries de lloguer de 2019 i completarà l’abonament de la convocatòria extraordinària de 2018, que es va dur a terme per aquelles persones que havien quedat excloses per no acreditar uns ingressos mínims. L’ordre de pagament de totes les convocatòries es va signar ahir dia 30 d’abril.

Respecte de la convocatòria extraordinària de 2018, un total de 244 persones en situació de vulnerabilitat -per comptar amb uns ingressos inferiors a 5.550 euros anuals- rebran l’ajuda entre el proper dilluns 4 i dimarts 5. Seran un total de 477.757 euros, que suposen una mitjana de 1.960 euros per sol·licitant.

Igualment, s’han solucionat problemes que hi havia amb les sol·licituds de 13 persones que també rebran avui l’ajuda que tenien pendent de 2018. De la convocatòria de 2018, restaven pendents algunes peticions i 232 famílies ja varen  rebre l’ajuda el passat dia 15 d’abril, per un import total de 313.114 euros.

Les ajudes de la convocatòria ordinària de 2019 es comencen a pagar dilluns dia 4 de maig però, en aquest cas, el procés es perllongarà. Es calcula que entre dilluns 4 i dimarts 5 mateix rebran ja l’ingrés 377 persones, per un import de quasi 800.000 euros. En els pròxims dies, s’aniran complimentant els pagaments.

Un total de 5.197 famílies varen presentar la sol·licitud. El pressupost total per aquestes ajudes de 2019 és de 8,2 milions.

En total, quan es conclogui el pagament de les ajudes de 2019 aquest mes de maig. la Direcció General d’ Habitatge haurà abonat un total de 9 milions d’euros a les famílies per al pagament de lloguers.

Les primeres ajudes de 2019 que ja es faran efectives la setmana que ve corresponen a expedients que s'han pogut revisar completament, reuneixen tots els requisits i, a més, van aportar el nombre de compte.

S'estan acabant de revisar la resta d’ expedients i introduint els nombres de compte, per la qual cosa es faran diversos pagaments successius dins del mes de maig.

El Govern de les Illes Balears ha decidit accelerar la materialització de les ajudes de 2019 i s’atorgaran a tots els sol·licitants que, a priori, compleixen els requisits fixats en les bases de la convocatòria de les ajudes de 2019 que es va tancar el passat mes de novembre.

Paral·lelament, la Direcció General d’Habitatge fa feina per publicar quan abans la convocatòria ordinària d’ajudes de lloguer de  2020, i per tramitar també les ajudes anunciades per l’Estat en matèria d’habitatge: les específiques per a afectats per la COVID-19 i els microcrèdits per pagar el lloguer, tot i que en aquest darrer cas, la Conselleria d’Habitatge assessorarà però el tràmit s’ha de fer amb les entitats bancàries.

La Conselleria de Mobilitat i  Habitatge ha habilitat el telèfon 900 10 79 20 per informar els ciutadans de les ajudes en matèria d’habitatge en tràmit i de totes les acordades pel Govern, a més de resoldre els dubtes que puguin tenir. Igualment, també es pot trobar informació a l’enllaç coronavirus.caib.es.