torna

Detall de la notícia

Treball comunicarà les resolucions favorables dels ERTO per causa de força major de forma conjunta a través del BOIB

Aquesta mesura, que començarà a posar-se en pràctica a partir de demà divendres, permet agilitzar de forma molt més ràpida la seva tramitació 

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball comunicarà, a partir de demà divendres, totes les resolucions favorables dels Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) per força major a través d’una publicació conjunta d’aquestes resolucions en un nombre extraordinari del Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Aquesta comunicació permetrà una agilització molt més ràpida del final de la tramitació dels ERTO, ja que substituirà la comunicació individual en cada cas.

D’aquesta manera, el BOIB de demà publicarà més de 4.000 resolucions pendents que, si bé estaven resoltes en sentit positiu, encara estaven pendents de comunicar. Per a futures comunicacions, la Conselleria utilitzarà el mateix mètode, en publicacions extraordinàries del BOIB (previsiblement els dilluns, dimecres i divendres).

Actualment, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball té registrats al voltant de 19.000 ERTO de força major, dels quals n’ha resolt gairebé 9.000 (beneficiant uns 80.000 treballadors), bona part dels quals ja estaven comunicats individualment. Amb aquest nou procediment es podran donar per resolts positivament molts més expedients d'un sol cop, amb la consegüent agilització administrativa del procediment.

Cal dir que la publicació de resolucions només es farà en els casos favorables; en el cas d’una desestimació o de requeriments de documentació, es continuaran comunicant de forma individual, tal i com ho exigeix la normativa vigent.