torna

Detall de la notícia

Imatge 4159732

El projecte "UEPP Pagès" de l'IES Sa Blanca Dona d'Eivissa, guanyador dels Premis ICAPE d'FP de grau mitjà i superior

Un projecte empresarial d’una plataforma de distribució de productes agrícoles, "UEPP Pagès", de l’IES Sa Blanca Dona d’Eivissa ha guanyat els Premis Joves Emprenedors Professionals (JEP) d’ICAPE per a l’alumnat de formació professional de grau mitjà i superior. Un total de 12 projectes empresarials de centres de Mallorca i d’Eivissa s’han presentat als guardons. El segon premi també ha estat per a un altre grup de l’IES Sa Blanca Dona, amb el projecte "YNG’S Club", que han projectat un espai per socialitzar lliure d’alcohol i de fum. Els dos accèssits han estat per als projectes "Estribot" de l’IES Son Rullan (Palma) i "Necklator" del CIDE (Palma).

A causa del confinament, els Premis ICAPE s’han realitzat en línia. L’alumnat ha hagut d’editar un vídeo en el qual s’explicava el projecte empresarial i la feina feta durant el curs, i el jurat s’ha reunit a través de videoconferència.

Els Premis JEP d’ICAPE són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants de formació professional de grau mitjà i superior que participen a ICAPE, un projecte d’impuls a l’emprenedoria que té com a objectiu entrenar les capacitats emprenedores dels estudiants de primària, secundària i formació professional, així com introduir-los en el concepte de responsabilitat social. ICAPE, coordinat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), està impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

Els Premis ICAPE de JEP tenen la finalitat de promoure i difondre l’economia social entre els estudiants de formació professional, així com impulsar la realització d’activitats de foment del cooperativisme. Els guardons estan dotats amb 1.500 € per al projecte guanyador, 700 € per al segon, i 300 € per als dos accèssits. Els centres que han participat en aquesta edició dels Premis ICAPE han estat CIDE (Palma), IES Alcúdia, IES Son Rullan (Palma) i IES Sa Blanca Dona (Eivissa).

ICAPE compta amb un programa específic per a cada etapa educativa. Els alumnes de 5è i 6è de primària participen a Emprendre a la meva Escola (EME), que consisteix en la creació d’una cooperativa. En el cas dels alumnes d’educació secundària, ICAPE ha dissenyat Joves Emprenedors Socials (JES), en el qual els alumnes constitueixen i gestionen una ONG. Per a formació professional, ICAPE ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP bàsica i Joves Emprenedors Professionals (JEP) per a FP de grau mitjà i superior. Els dos programes de formació professional consisteixen en la creació d’un projecte empresarial relacionat amb la seva família professional.