torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge reduirà el servei de taxi a un 20% de l' habitual

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de Mobilitat, Jaume Mateu, han comunicat avui al sector del taxi que la Conselleria decretarà una reducció del servei de transport del taxi a únicament un 20% de la flota atenent així la petició plantejada pels taxistes.

Aquesta reducció respon a la situació real de demanda de taxis, que ha caigut un 80%.

La norma que prepara la Conselleria de Mobilitat i Habitatge afecta a totes les Illes i establirà també que seran els ajuntaments els que organitzaran els torns d’aquest 20% d’activitat.

L’establiment d’un 20% dels serveis dona al sector del taxi el marc jurídic adequat per poder organitzar-se i, al mateix temps, és el suport imprescindible per aquells casos en què sigui necessari que aquells taxistes que tinguin empleats s’acullin a un ERTE amb la garantia de poder reprendre l’activitat amb normalitat quan abans.

En conseller Marc Pons ha agraït als taxistes la seva disposició a col·laborar amb el Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) pels trasllats necessaris.

En aquesta línia, l’ordre que fixarà la reducció dels serveis al 20% també inclourà que hi ha d’haver una reserva per cobrir casos d’emergència sanitària si així es considera i és necessari.

En la reunió hi han participat el director de l’Institut de Seguretat i Salut laboral IBASSAL, Rubén Castro, representats de les distintes associacions del taxi, sindicats, així com la Federació d’Entitats Locals de les Illes  Balears (FELIB).