torna

Detall de la notícia

Imatge 4157717

Educació rep els primers chromebooks per solventar la escletxa digital de l'alumnat

\A primera hora del matí han començat arribar al CEP de Palma els primers dispositius digitals per cobrir les necessitats d’una part de l’alumnat de les Balears

\L’equip de competència digital (EIAD) a través del programa IBSTEAM és l’encarregat de configurar els portàtils abans del lliurament a l’alumnat

\En total s’han invertit 850.000 euros per l’adquisició de gairebé 3 mil  dispositius i d’altres elements complementaris

\Quan estiguin configurats es repartiran entre les illes i s’organitzarà la logística pel seu repartiment

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca continua treballant per pal·liar les problemàtiques sorgides des de l’inici del període de suspensió de les classes presencials, com a conseqüència del COVID-19. En aquest cas per tal de garantir que ningú no quedi enrere, la setmana passada es varen adquirir gairebé 3 mil Chromebooks i dispositius per tenir connectivitat, per l’alumnat de 5è i 6è de primària, ESO, Batxillerat i FP que per falta de terminals informàtics no podien fer les tasques escolars.

Els primers d’aquests dispositius han començat a arribar a primera hora d’avui al centre de professorat (CEP) Jaume  Canyelles Mut de Palma que s’ha convertit en centre neuràlgic per la seva configuració abans de poder fer el lliurament dels dispositius electrònics als alumnes.

El nou Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital (EIAD), creat a l’inici de legislatura, a través del programa IBSTEAM és l’encarregat de la configuració dels nous equips. Els primers en configurar són els destinats a l’alumnat dels IES i centres de Formació Professional  i, desprès serà el torn dels de primària. 

En total els Chromebooks juntament  amb connexions, mòdems i llicències necessàries han suposat una inversió de 850 mil euros. Aquestes noves adquisicions s’afegiran als ordinadors portàtils que els centres estan en disposició de cedir a l’alumnat.

Cal destacar que aquesta és una de les actuacions que Educació posa en marxa per tal d’accelerar el Pla de digitalització de la Conselleria per respondre a les circumstàncies derivades de la situació actual. Una vegada l’alumnat torni a classe els dispositius retornaran a la Conselleria.

A l’actualitat la Conselleria continua treballant en la coordinació amb Ajuntaments, Consells i altres entitats per poder donar solucions a la connectivitat, com l’ampliació de la potència del servei WIFI a determinades zones per afavorir la connectivitat de les famílies o la compra de targetes de SIM de dades, entre d’altres.

Paral·lelament s’està treballant amb la formació dels docents per a poder treballar amb aquestes noves eines, tant amb cursos on-line, tutorials...com amb un correu de consulta i assessorament per part de l’ Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital.