torna

Detall de la notícia

Imatge 4151510

Agricultura promociona el consum de xot i porcella de les Balears amb el suport de forners i cuiners locals

La conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat avui la campanya de promoció de xot, porcella i cabrit a les botigues i supermercats. Es tracta d'una mesura de suport a la línia per a la ramaderia que la conselleria va posar en marxa la setmana passada, emmarcada dins el pla de xoc del sector primari. Cal recordar que la conselleria ha destinat un total de 200.000 euros en ajudes a productors ramaders de totes les illes.

Aquesta campanya de promoció consisteix en la distribució aquesta setmana de 1000 cartells entre les carnisseries dels mercats i també a supermercats i botigues de totes les illes. Els cartells estan centrats en la promoció del xot i de la porcella principalment, animant al consum d'aquestes carns de les Balears típiques d’aquest temps, i a les quals s’ha de donar sortida en un termini de temps determinat pel creixement dels animals.

A la vegada, en el marc de la campanya de Pasqua, i amb el suport de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, es compta amb la col·laboració de diversos forners d'arreu de les illes que elaboren i difonen receptes tradicionals d'aquest temps mitjançant vídeos. Per exemple, Benet Barón, forner de Porreres, prepara panades de xot local; i Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, elabora robiols de brossat d'ovella roja mallorquina. Des d’Eivissa, el Forn Can Coves prepara flaons fets amb brossat local; i des de Pollença, el forn i pastisseria Bisanyes fa formatjades amb brossat de Cas Concos.

La campanya compta, a més, amb la col·laboració de la marca Chefs(in) i de xefs molts reconeguts com Santi Taura, o fins i tot amb estrella Michelin com Andreu Genestra, que cuinen plats elaborats amb xot, porcella i cabrit a través de directes als seus perfils de les xarxes socials. Genestra, per exemple, ha elaborat unes costelles de xot amb pasta kataifi.

Els propers dies hi ha organitzats diversos directes amb més cuiners i noves receptes:

 

-Dilluns, 6 d'abril, a les 12h: Pau Navarro i Ariadna Salvador, del restaurant Clandestí, elaboraran un plat fet amb xot al seu perfil d'Instagram.

-Dimarts, 7 d'abril, a les 12h: Miquel Gelabert, del restaurant Ca'n March de Manacor, farà un plat amb falda de mè i porc negre.

-Dijous, 9 d'abril, a les 12h: L'autor del llibre 'Les cuineres de Binissalem', Miquel Àngel Barrios, cuinarà un plat de mar i muntanya de pilotes amb sípia.

-Divendres, 10 d'abril, a les 12h: Miquel Navarro, del restaurant Es Fum, cuinarà un plat fet amb cabrit.

 

Les receptes es podran visionar als perfils de les xarxes socials dels cuiners i també a la pàgina de Chefs(in), on es podran consultar les receptes i el pas a pas per fer-les a casa.