torna

Detall de la notícia

Imatge 4124545

Agricultura posa en marxa les ajudes als productors de xot, porcella i cabrit

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa avui les ajudes a la comercialització dels productes frescs del sector ramader a totes les illes. Es tracta d’una mesura de 200.000 euros en total contemplada al pla de xoc per al sector primari, que s’aplicarà des d’avui. Tot i que aquestes ajudes es publicaran en 15 dies, es concediran amb efecte retroactiu des d’avui i fins al 31 de maig.

L’objectiu d’aquesta mesura és el d’afavorir la comercialització dels productes frescs carnis propis d’aquesta època de Pasqua com són els xots, porcelles i cabrits. La conselleria doncs, a través del FOGAIBA, concedeix una ajuda de sis euros per animal a tots els xots i cabrits de més de vuit quilos que vagin a escorxador, i sis més per cada porcella de més de sis quilos que es sacrifiqui.

Amb aquestes ajudes s’assegura que els productors i les productores rebin un preu de sosteniment i no perdin els doblers per haver de malbaratar el producte, a la vegada que s’incentiva el consum d’aquest producte local i de qualitat amb uns preus molt competitius. De fet, finalment aquests productes es vendran al consumidor amb una rebaixa d’un euro per quilo de mitjana.

Cal recordar que es tracta d’una mesura d’urgència per ajudar a comercialitzar uns productes que havien de destinar-se a contractes amb el sector de la restauració i l’hostaleria finalment anul·lats. La conselleria ha pogut tirar endavant la mesura després d’aconseguir el consens amb tots els actors de la cadena alimentària, i gràcies a la cooperació entre ramaders, escorxadors i distribuïdors.