torna

Detall de la notícia

Imatge 4123378

Principi d'acord entre Educació i sindicats per ajornar la convocatòria del Concurs Oposició 2020

\Aquest principi d’acord està supeditat a que el Ministeri confirmi que les places corresponents a les oposicions de 2020 es poden reservar per a 2021

\L’única alternativa per evitar l’ajornament era celebrar-les amb el curs escolar en marxa i durant els caps de setmana

\La decisió pretén afavorir que els aspirants que ara estan preparant la prova es puguin presentar l’any que ve i eliminar incerteses 

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha presidit la reunió extraordinària de la Mesa  Sectorial d’Educació celebrada avui per videoconferència. A la reunió s’ha aprovat de manera unànime ajornar la convocatòria d’oposicions docents de 2020 a l’any que ve, 2021. Aquest ajornament està supeditat a que el Ministeri d’Educació i Formació Professional presenti un informe oficial de que no es perdran les places que s’havien de treure a l’oposició de 2020 i es podran oferir el 2021.

La convocatòria d’oposicions a cossos docents 2020 afectava a un total de 1.144 places a les Illes Balears: 410 a Primària, 557 a Secundària, 115 a Formació Professional ,15 a Escoles Oficials d’Idiomes, 36 Música i Arts Escèniques i 11  a Arts Plàstiques i Disseny. Per Illes, 778 places a Mallorca, 109 a Menorca, 229  a Eivissa i 33 a Formentera. Les proves s’havien d’iniciar el 20 de juny de 2020.

Les oposicions ja estaven convocades a les Illes Balears, a diferència d’altres comunitats. A dos dies d’acabar el procés d’inscripció, moment en el que es va paralitzar per l’inicia de l’estat d’alarma, ja hi havia 3.600 persones inscrites.

Martí March ha explicat que donades les circumstàncies excepcionals “ajornar les oposicions ens ha semblat la millor opció per tal de perjudicar el mínim possible a les persones que durant aquests mesos han estat preparant-se per a presentar-s’hi. Cal tenir en compte que l’única possibilitat de celebrar les oposicions enguany era passat l’estiu i ja iniciat el curs escolar. Això suposa fer-les els cap de setmana amb la complicació organitzativa i personal que es deriva d’aquesta proposta”.

Tant el conseller com els sindicats han destacat la bona feina i l’esforç que han demostrat tots els docents de les Illes que han respost d’una manera excel·lent la repte d’afrontar una situació excepcional com és la de reorganitzar activitat docent per a tot l’alumnat a distancia en molt poc temps. “Vull agrair a tots els docents la seva dedicació i la feinada que estan fent per no deixar sol al seu alumnat i acompanyar-los en un moment tan complicat com l’actual”.

Educació s’ha compromès a mantenir informats en tot moment als sindicats, de les novetats que s’aniran adoptant a les properes setmanes depenent de l’evolució de la situació pel Coronavid-19 a les Illes Balears i a tot l’Estat.  

A la mesa sectorial han participat, a més del conseller, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i els representants de tots els sindicats d’educació, es a dir, STEI, ANPE, UOB, Alternativa, CCOO i UGT.