torna

Detall de la notícia

Imatge 4123334

Educació invertirà més de 1'8 milions d'euros en l'ampliació del CEIP Punta de n'Amer de Sant Llorenç des Cardassar

\Un projecte que preveu la construcció de set noves aules polivalents  

 \ L’ampliació permetrà la retirada de les cinc aules modulars que actualment funcionen al CEIP
 \ D’aquesta reforma es beneficiaran més de 295 alumnes de Sant Llorenç des Cardassar

 \ Aquesta actuació solucionarà els problemes d’espai del centre

El Consell de Govern ha aprovat avui atorgar a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) l’autorització de la despesa d’1.850.759 euros per a la licitació de les obres d’ampliació del CEIP Punta de n’Amer, a Sant Llorenç des Cardassar. Aquesta actuació solucionarà els actuals problemes d’espai del centre i beneficiarà més de 295 alumnes del municipi.

L’ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sant Llorenç des Cardassar donarà resposta a les necessitats d’infraestructures del centre i el convertirà oficialment en un centre de dues línies, a més d’eliminar les cinc aules modulars actuals.

Aquest projecte, l’ha d’autoritzar el Consell de Govern, ja que la iniciació de qualsevol expedient de despesa per les entitats que integren el sector públic empresarial i fundacional del qual es puguin derivar obligacions econòmiques per a l’entitat superiors a 50.000 euros requereix aquesta autorització.

El projecte sortirà pròximament a licitació per 1.850.759 euros.

Una actuació de la qual es beneficiaran més de 295 alumnes
El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera que incrementa en 2.000 m2 la superfície construïda del centre. A més, complint la normativa que aplica la Conselleria a la construcció de nous centres i ampliacions, el nou edifici del CEIP Punta de n’Amer tindrà una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.

L’obra de reforma i ampliació del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, preveu les actuacions següents:

- Ampliació de l’edifici d’educació primària amb un nou mòdul de planta baixa i planta primera ubicat a l’extrem nord del passadís interior. La nova construcció disposarà de tres aules polivalents, un menjador i un servei d’àpats a la planta baixa, i de quatre aules polivalents a la planta primera.
- Nou nucli de comunicacions amb una escala i un ascensor adaptat ubicat a l’ampliació.
- Nous nuclis de banys d’alumnat, personal docent, personal no docent i bany adaptat ubicats a l’ampliació.
- Nou porxo de jocs ubicat entre l’edifici de primària i el d’infantil, amb accés des del nou mòdul, des del pati de primària (zona de la pista de bàsquet) i també des del pati d’infantil.
- Reforma de la zona afectada dels passadissos de l’edifici existent amb l’enderroc d’un despatx en la planta primera i la instal·lació d’un vestíbul d’independència que connectarà ambdós edificis.
- El nou edifici disposarà de coberta, accessible a través de la nova escala on s’ubicaran les plaques solars i la maquinària de climatització.

Totes aquestes accions beneficiaran tant els 297 alumnes actuals com els futurs, i també la resta de la comunitat educativa.

Aquesta actuació de més d’1,8 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.