torna

Detall de la notícia

Imatge 4119156

COVID-19: Vicepresidència reclama al Ministeri d'Indústria finançament estructural perquè el sector pugui suportar els efectes econòmics la crisi del Covid19

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, han participat avui horabaixa a la reunió sectorial amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Durant la trobada a la qual hi han participat consellers de diferents comunitats autònomes de tot l'Estat, el vicepresident ha reclamat finançament per a les empreses del sector industrial per tal que puguin fer front a les despeses fixes i als efectes econòmics derivats de la crisi del Covid19.

A més, s'ha insistit en la reclamació de paralitzar tota activitat industrial que no sigui essencial, inclosa la construcció. Una demanda que diferents representants del sector ja ha fet arribar a la conselleria amb l'objectiu de garantir la seguretat dels treballadors i treballadores.

Per altra banda, Yllanes ha explicat que s'està duent a terme un diagnòstic del sector amb enquestes i trobades amb empreses i associacions per tal de conèixer les necessitats i donar una resposta des de l'administració. I ha destacat la importància de mantenir un sector industrial fort com a element fonamental per reconstruir el model econòmic balear després de la crisi del Covid19.

Finalment, pel que fa al sector de les indústries culturals, entre d'altres peticions, s'ha demanat la creació d'ajuts per a fomentar la digitalització de la producció cultural i distribució on-line.