torna

Detall de la notícia

Imatge 4115294

Agricultura estudia amb les grans distribuïdores com donar sortida al producte fresc destinat a hotels i restaurants

La conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació estudia amb les grans distribuïdores de les Balears de quina manera poden donar sortida al mercat al producte fresc que fins ara anava destinat a l’hoteleria, la restauració i el càtering (HORECA). La reunió s’ha fet a la conselleria mitjançant videoconferència i també presencial. Ha estat encapçalada per la consellera Mae de la Concha, juntament amb la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, i el cap de gabinet, Fernando Fernández. Han participat a la reunió Joan Ripoll, per part d’Eroski; Paqui Planells, per part d’ASEDAS (Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats); Guillem Adrover, de l’Associació d’Empreses Productives de les Illes Balears; Alfonso Rojo, de Pimeef, Judith Esteve, d’ANGED; Bartolomé Servera, de l’Associació de Distribuïdors d’Aliments, Begudes i Neteja de Balears (ADED); Josep Lluís Aguiló, d’Hipercentro; i Elena Sánchez, de la direcció general de Consum.

L’objectiu de la reunió era trobar una sortida al producte fresc que consumeix el canal HORECA. Es tracta, sobretot, de fruita i verdura, carn (porcí i oví), lactis, i peix. Una part de la fruita i la verdura està ja sembrada i, en alguns casos, a punt de recollir. El mateix passa amb la carn, ja que part dels animals estan en procés d’engreix. La pesca es troba també en una situació delicada. Actualment, s’ha produït una baixada de preus i molts pescadors perden doblers cada dia que surten a pescar. Aproximadament, el 70% de la producció local es destina a hoteleria, restauració i càtering.

El compromís assolit implica analitzar la quantitat de producte fresc existent. La idea és fer un llistat amb la quantitat i el format dels productes, per oferir-lo, després, a les grans distribuïdores.

De la Concha ha demanat la col·laboració de les grans distribuïdores d’aliments per tal de sortir «el menys malferits possible d’aquesta crisi». La consellera ha dit que «tots hem d’assumir part del rescat del sector primari».