torna

Detall de la notícia

Imatge 4115284

Agricultura demana al Ministeri disposar de fons extraordinaris per mantenir l'activitat pesquera habitual

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha mantingut una reunió aquest matí amb el ministre Luis Planas i la resta de consellers i conselleres de totes les Comunitats Autònomes per videoconferència. L’objectiu era compartir les visions de la situació del sector primari durant l’estat d’alarma pel Covid-19 a cada territori i cercar solucions conjuntes i específiques.

La consellera De la Concha ha volgut fer especial menció al sector de la pesca, un dels que s’està veient més afectat, i ha demanat al Ministeri disposar el més aviat possible de fons estructurals extraordinaris «per tal que es pugui mantenir l’activitat pesquera de manera normal». Ha explicat que la demanda de peix fresc està baixant aquests dies i ja s’estan perdent doblers cada dia que es surt a la mar.

De la Concha ha remarcat també en la seva intervenció la importància del consum de producte local per beneficiar a tots els productors i productores, i evitar el malbaratament alimentari, recordant que és un reclam de tot el sector en general aquests dies. En aquest sentit, ha afirmat que «aquesta crisi ens deixa clara la importància de la sobirania alimentària, sobretot a les illes i indrets de costa».

A la reunió s’han tractat altres temes com el de la distribució d’aliments, el proveïment de pinsos i farratges, els canvis en els terminis de tots els tipus d’ajudes o la tramitació de la Política Agrària Comuna (PAC). Totes les autoritats han coincidit que és vital una bona coordinació i esforç conjunt per mantenir la cadena alimentària i assegurar l’abastiment normal d’aliments.

Per últim, ha traslladat al ministre Planas la gestió feta a les Balears entre la Conselleria i Delegació del Govern per solucionar els problemes inicials amb el transport entre explotacions i punts de venda o amb els mercats, que ja s’han solucionat. «No s’ha tancat cap punt de venda, perquè tots són essencials», ha dit. I ha recordat que es continuaran mantenint reunions constants amb el sector.