torna

Detall de la notícia

Imatge 4104533

Música, cinema, teatre i conferències per reivindicar el Dia Internacional de la Dona

El Govern de les Illes Balears, des de l’Institut Balear de la Dona (IBDona), ha organitzat un programa d’activitats i conferències per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Durant tot 2020, i en especial durant la programació dels actes que envolten el 8 de març, l’IBDona vol posar en valor que enguany se celebra una triple efemèride: es compleixen 20 anys de la creació de l'IBDona, 25 anys de la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona on es va aprovar la Plataforma d’acció de Beijing i 40 anys de la declaració de la CEDAW (Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació Contra les Dones). 

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha presentat les activitats organitzades al voltant del Dia Internacional de la Dona, acompanyada per la directora de l'IBDona, Maria Duran, la coordinadora de Metges del Món, Belén Matesanz i el gerent de l'OSIB, Pere Malondra. Costa ha animat les dones de les Illes a participar a les manifestacions i a la vaga del pròxim diumenge, i ha recordat que "al llarg d’aquests 20 anys, l’IBDona ha donat assistència jurídica, serveis psicològics i atenció social  a més de 10.000 dones víctimes de violència masclista a les Illes Balears". 

Celebrant feminisme. 20 anys d’IBDona

Les activitats comencen el dissabte, 7 de març, amb l’acte «Celebrant feminisme. 20 anys d’IBDona», que tendrà lloc a les 20 hores al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Obrirà l’esdeveniment una actuació de les alumnes del Conservatori que interpretaran peces de Lili Boulanger i de Clara Schuman. Tot seguit, l’IBDona reconeixerà la feina que les diferents directores de la institució han fet al llarg dels seus 20 anys d’experiència. Les directores han estat Francisca Mas, Isabel Llinàs, Manuela Meseguer, Lila Thomàs i Rosa Cursach. Tancarà l’acte un concert de les dones de l'Orquestra Simfònica (Grup de Corda), que tocaran peces de  Mozart i Tchaikovsky. El 18 de març, l'alumnat del Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa oferirà una actuació per celebrar els 20 anys de l'IBDona.

Jornades sobre prostitució

Els dies 9 i 10 de març l’IBDona ha organitzat, amb la col·laboració de Metges del Món, les jornades «Prostitució: la foscor dels drets humans» que se celebraran al CaixaFòrum de Palma, coincidint amb la inauguració de l’exposició sobre violència de gènere «Emocions-Reaccions». Aquestes jornades comptaran amb un programa que combina conferències magistrals, taules de debat, cinefòrum i teatre per facilitar l’aprenentatge i el canvi social per entendre la prostitució com una forma de violència de gènere que precisa d’un abordatge integral, multidisciplinar i interseccional.

Acte al Parlament de les Illes Balears

Dia 11, a les 18 hores, la seu del Parlament de les Illes Balears acollirà les conferències «La postura abolicionista com a resposta a l’experiència d'un país abolicionista», a càrrec d’Ingeborg Kraus, i "Com retrobar el benestar emocional de les nines i nins explotats sexualment", a càrrec de  Koen Sevenants.