torna

Detall de la notícia

Imatge 4096045

20 agents i voluntaris de Mallorca reben la Creu al Mèrit Policial per la seva trajectòria o per actes de servei extraordinaris

La Direcció General d’Emergències i Interior ha lliurat aquests distintius a proposta dels municipis de Son Servera, Esporles, Alcúdia, Algaida i Consell

La consellera Isabel Castro ha presidit l’acte que ha tingut lloc avui al Teatre la Unió de Son Servera com a part de les activitats pel Dia de les Illes Balears

 

Un total de 20 persones, entre agents de diferents policies locals i personal voluntari, han estat condecorats avui amb la Creu al Mèrit Policial que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears atorga com a reconeixement a trajectòries professionals destacades o a actuacions extraordinàries dutes a terme en benefici de la ciutadania.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha presidit aquest acte de lliurament, que ha tingut lloc al Teatre La Unió de Son Servera, amb la presència del director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, la batlessa del municipi, Natalia Troya, i la resta de batles i batlesses dels ajuntaments proponents d’aquests mèrits: María Ramón d’Esporles, Bàrbara Rabassa d’Alcúdia, Maria Antònia Mulet d’Algaida i Andreu Isern de Consell.

Segons les paraules que la consellera ha dirigit als condecorats, «la importància de la feina que fan els agents de policies locals radica en la seva proximitat». «He pogut conèixer una mica més de prop la tasca que realitzeu a peu de carrer, en contacte directe amb les persones de cadascun dels nostres municipis, i vull donar-vos l'enhorabona, perquè us esforceu cada dia per protegir i servir als vostres veïns i veïnes. Hi ha poques tasques més encomiables que aquesta», ha afegit.

En concret, la Direcció General d’Emergències i Interior ha concedit la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau a quatre agents de la Policia Local de Son Servera, un conductor d’ambulància i sis persones voluntàries que varen protagonitzar un episodi de rescat de dues persones atrapades en sengles vehicles al municipi de Sant Llorenç durant les greus inundacions ocorregudes l’octubre de 2018.

D’altra banda, han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd els dos agents de la Policia Local d’Esporles que varen detenir l’home acusat de ser l’autor de l’onada d’incendis provocats durant el mes d’agost de 2019 quan es disposava a actuar per quarta vegada en pocs dies.

Finalment, la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc ha estat lliurada a 7 membres dels cossos de Policia Local d’Alcúdia (4), Algaida (2) i Consell (1), que han superat els 30 anys de servei amb una trajectòria professional destacada.

 

El Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s’aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, preveu aquests reconeixements en els següents termes:

Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau

Per dur a terme actes en defensa i protecció dels interessos que tenen encomanats que posin de manifest qualitats de valor, sacrifici, lleialtat o abnegació excepcionals, i dels quals es derivi un risc per a la persona, amb independència del resultat produït, sempre que hagi complert estrictament les obligacions i els deures reglamentaris. O bé per participar en tres o més serveis en els quals hi hagi una agressió amb armes o altres mitjans perillosos, que comportin un risc greu per a la integritat de la persona, amb una demostració de valor, capacitat i eficàcia en defensa de la vida de terceres persones.

  • Son Servera:

Policia local Juan Domingo Lado Sánchez

Policia local Bernardo Miralles Nadal

Policia local Juan Esteban Bordoy Font

Policia local César Muñoz Pérez

Voluntari Manuel Alonso Figueiredo

Voluntari Tomeu Ballester Zamorano

Voluntari Javier Benítez Gallardo

Voluntari Jaime Nieto Sancho

Voluntari Antonio Torres Ayala

Voluntari Alonso Olivares Olaya

Conductor ambulància Mateo Gayà Barceló

 

Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd

Per dirigir o executar amb èxit un servei en el qual per la dificultat o importància extraordinàries s'evidenciïn qualitats professionals o cíviques rellevants. O bé per excedir-se amb notorietat i perseverança en el compliment dels deures del seu càrrec, la qual cosa constitueixi una conducta exemplar. També per fer una tasca prolongada en el temps en el camí de la dignificació, el prestigi i el reconeixement públic de les policies locals, així com la missió de defensa, promoció i protecció dels drets i les llibertats públiques. O per dur a terme projectes o treballs professionals o científics rellevants que prestigiïn la institució a la qual pertany dins del marc de les competències i funcions de les policies locals de les Illes Balears.

  • Esporles:

Policia David Comas Prats

Policia Raúl Mas Rodríguez

 

Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc

Es lliura als membres de la policia local, sigui quina sigui la seva categoria, quan compleixin trenta anys de servei en qualsevol cos de la policia local, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, que hagin tingut una trajectòria professional destacada i que no tinguin expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal. Així mateix, es pot lliurar aquesta condecoració a altres membres de qualsevol de les forces i cossos de seguretat, o d'institucions i organismes que hagin destacat notòriament en la seva aportació per millorar la seguretat ciutadana.

  • Alcúdia:

Oficial Sebastià Darder Janer

Policia Francisco José Campillo Garcías

Policia Francisco José Escandell Ribas

Policia Aurelio Navas Barrio

Ja es va fer lliurament el passat 2 de novembre d’aquest reconeixement a:

Subinspector Abelardo Mesías Vidal

Subinspector Juan Bennàsar Juan

Policia Jaume Beltrán Truyols

Policia Pedro Ángel Carmona Romero

Policia Antonio Català Portells

Policia Miquel Ferragut Horrach

Policia Bartolomé Garcías Martorell

Policia Juan Antonio Luque Trujillo

Policia Juan Martínez Colom

Policia José Luís Pascual Rebull

Policia Antonio Riutort Munar

Policia Josefa Salort Busquets

  • Algaida:

Policia Pedro Oliver Gelabert

Policia Bernardo Sureda Ballester

  • Consell:

Andrés González Guzmán