torna

Detall de la notícia

Imatge 4082628

Educació presenta EDUTECA, la biblioteca digital per als centres educatius de les Illes Balears

\Aquest projecte es va desenvolupar com a programa pilot el curs passat amb 29 centres de les Illes

\Aquest curs es posa a disposició de tots els centres educatius sostinguts amb doblers públics

\La plataforma ofereix més de 3.000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès

\Una de les finalitats és fomentar la lectura col•laborativa i la comprensió lectoescriptora, a la vegada que es dona suport a l’ensenyament de llengües

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández,  acompanyada de la directora de l’Escola Mata de Jonc, Patricia Busquets, ha presentat avui la biblioteca digital, Eduteca, la biblioteca digital que la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca posa a disposició d’alumnes professorat i famílies per contribuir a la consecució dels objectius acadèmics marcats.

Aquest projecte es va posar en marxa el curs passat amb 29 centres educatius de les Illes  i a partir d’aquest curs 2019-20 ja es troba a disposició de tots els centres de les Balears sostinguts amb doblers públics.

En paraules de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, “Eduteca és un clar exemple de la recerca de la igualtat educativa independentment de la situació socioeconòmica de l'estudiant, que cerca que tothom tingui la mateixa oportunitat d'accedir a continguts d'alta qualitat i fomenta l'alfabetització digital des de qualsevol lloc en qualsevol moment”.

Al que ha afegit que “es tracta d’un programa que vol aprofitar tot el potencial de les eines digitals i les possibilitats que ofereix una biblioteca digital per generar noves metodologies que ajudin els docents i els estudiants a millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge i a les seves famílies a involucrar-se i estalviar costos en materials educatius”.

Més de 3000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès a disposició dels centres educatius de les Illes Balears

Amb l’objectiu de servir de suport a professorat, alumnat i famílies dels centres públics de les Illes Balears es posen a disposició de la comunitat educativa més de 3.000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès a disposició dels centres educatius de les Illes Balears.

Eduteca també ofereix al professorat una plataforma de suport al Pla Lector que permet fomentar la lectura col•laborativa i la comprensió lectoescriptora. A la vegada que fomenta l’ensenyament de llengües i contribueix al foment de la lectura com a suport acadèmic i a crear lectors i lectores independents.

A l’acte de presentació s’ha fet una demostració del funcionament d’aquesta plataforma que demostra que és una eina adreçada tant a l’alumnat, com al professorat i a les famílies dels centres. Es tracta d’una eina àgil, pràctica i senzilla en forma d’aplicació, EDUTECA IB, disponible en Android i en IOS que es pot fer servir des de distints dispositius digitals.

Eduteca es converteix també en una excel·lent plataforma de comprensió lectora i gestió del Pla Lector pel professorat. Un espai on els docents poden proposar lectures obligatòries o opcionals, a més a més de permetre mesurar i exercitar la comprensió lectora i millorar la lectoescriptura de l’alumnat en una sola eina.

Cal destacar que aquest projecte forma part del compromís de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca de suport a les escoles per incloure en el seu itinerari de treball metodologies per a l'adquisició de competències clau en la societat de la tecnologia de la informació i les comunicacions. Una aposta clara per la implantació d'aquest projecte en el total de la comunitat educativa de les Illes Balears i pel seu ús en els pròxims anys com a eina tecnològica de millora de l'hàbit de lectura i les estadístiques de comprensió lectora de l’alumnat de les Illes Balears.