torna

Detall de la notícia

Imatge 4081849

Recomanacions de la Direcció General de Consum a l'hora d'adquirir productes de Carnestoltes

Com cada any, els carrers de les Illes Balears es converteixen en un immens conglomerat de Carnestoltes, festes i desfilades, amb les tradicionals celebracions de sa Rua i sa Rueta, i s’umplen d’acolorides carrosses, ritme i alegria, amb les comparses més enginyoses.

Des de la Direcció General de Consum volem aprofitar aquesta ocasió per fer-vos una sèrie de recomanacions a l’hora d’adquirir articles per a aquesta festivitat, com ara disfresses o altres productes típics, posant l’accent principalment en la seguretat dels productes:

- Les disfresses per a infants es consideren juguetes i, per això, han de complir els requisits i normes que els són aplicables. Els elements com pistoles, arcs o fletxes destinats a la població infantil no han de tenir elements punxants o tallants, ni peces petites que es puguin desprendre.

- Comprovau que les disfresses siguin adequades a l’edat del menor. Recordau que si té menys de set anys no poden portar cordills a la zona del coll; si té més de set anys els cordills no podran ser superiors a 7,5 cm de llarg, i si té menys de catorze anys la disfressa ha d’indicar els advertiments de seguretat.

- Si adquiriu màscares, caretes o perruques, aquestes han de comptar amb els corresponents orificis per a ulls, nas i boca, i no ser inflamables. El maquillatge, els tints de cabells, etc., han de comptar amb el corresponent etiquetatge de components per tal d’evitar possibles al·lèrgies.

- Respecte a les bromes, s’ha de ser caut i extremar les precaucions, especialment quan es tracti d’usar petards i focs d’artifici. Recordau que sempre els han de manipular adults i cal evitar llançar-ne en espais tancats.

- Els productes de PIROTÈCNIA només es poden vendre en establiments autoritzats i d’acord amb la classificació següent, en funció dels possibles consumidors i riscs:

• Classe I: per a majors de 12 anys (articles de risc molt reduït).
• Classe II: per a majors de 16 anys (articles de risc reduït).
• Classe III: per a majors de 18 anys (articles de risc mitjà).

- Tots els productes han d’anar correctament etiquetats i han de dur la marca CE, la qual acredita que el fabricant compleix la normativa establerta en matèria de seguretat.

- Heu de sol·licitar sempre factures o tiquets de compra, i conservar-los, són la garantia i els necessitareu en cas de reclamació. Així mateix, heu de saber que tots els establiments han de disposar de fulls de reclamació a disposició dels consumidors. Demanau-ne en el cas que considereu que s’han vulnerat els vostres drets.

Us animam a estimular la vostra creativitat elaborant la vostra pròpia disfressa. A més de tenir en compte tot el de més amunt, podeu utilitzar materials reciclats, acudir a botigues de segona mà o intercanviar-los.

El Carnestoltes convida a omplir de colorit aquesta celebració en la qual tothom juga a ser altres personatges, però sobretot SENSE RISCS.

La Direcció General de Consum insisteix en la garantia que suposa per al consumidor triar sempre empreses adherides al Sistema Arbitral de Consum.

Per a més informació, podeu trobar-nos en:
Oficines de la Direcció General de Consum (sistema de cita prèvia obligatòria):
- Palma: 971 78 49 96
- Maó: 971 36 04 26, 971 36 87 03
- Eivissa: 971 30 67 00, 971 30 67 64

Xarxes socials: @IBConsum
Telèfon gratuït d’atenció al consumidor: 900 16 60 00
Correu electrònic: consultesconsum@dgconsum.caib.es