torna

Detall de la notícia

Imatge 4080847

Educació recepciona les obres de millora de l'IES Joan Maria Thomàs, a Palma

\ Les obres s’han realitzat en dues fases i han comptat amb una inversió de més de 134 mil euros

\Amb aquest lliurament final d’obra són 6, les actuacions recepcionades per l’Ibisec als darrers 10 dies

\ La inversió total en aquests projectes de millora suma els més d’1’1 milions d’euros

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i mitjançat l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) acaba de recepcionar les obres de millora realitzades a l’IES Joan Maria Thomàs de Palma. Es tracta d’una actuació prevista en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 amb una inversió total de 144.369 euros.

En aquest centre d’educació secundària s’ha executat un projecte de millora en dos fases per tal de reformar el lucernari i el pati del centre.

Projecte de millora a l’IES Joan Maria Thomàs de Palma

Aquestes obres de millora s’han realitzat en dues fases i, han contemplat la reforma i condicionament de l’edifici. Un projecte que ha suposat importants actuacions a l’IES Joan Maria Thomàs de Palma.

A una primera fase es varen retirar les planxes de policarbonat existents que formaven la coberta de la cúpula de l’edifici. Una vegada sanejades, es va reparar l’estructura metàl·lica que les suporta, i s’han col·locat les noves plaques de policarbonat. També s’ha netejat la part de sota coberta, retirant les jardineres de formigó, i tot el sistema de conductes de ventilació que es trobaven en desús. Finalment, s’ha retirat la làmina autoprotegida de damunt l’aula de castellà, i s’ha col·locat denou per tal d’eliminar una gotera.

-  A una segona fase s’ha efectuat la tala i retirada de quatre arbres i les seves arrels que havien aixecat el paviment del pati i suposaven un perill per als usuaris. S’ha posat un nou paviment al pati. També s’ha fet la reparació i reconstrucció del mur de tancament de la parcel·la que estava trencat a causa del moviment de les arrels dels arbres. S’ha reparat i tornat a col·locar la reixa metàl·lica superior. Finalment, s’han realitzat una sèrie de petites intervencions en les façanes  que han consistit en la retirada de les lamel·les fixes que cobreixen les finestres dels lavabos de totes les plantes, que han estat substituïdes per una xapa metàl·lica perforada.

Més d’1’1 milions d’euros en 6 obres recepcionades als darrers 10 dies  

Aquesta actuació a l’IES Joan Maria Thomàs de més de 144 mil euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Cal destacar que als darrers 10 dies Educació mitjançant l’IBISEC ha recepcionat un total de 6 finals d’obra als centres: IES Joan Maria Thomas, dues obres al CEIP Es Molinar, CEIP Anselm Turmeda, CEIP Son Quint a Palma i al CEIP Gabriel Comas i Ribas a Esporles. Totes aquestes actuacions sumen una inversió total de 1.154.191 euros.