torna

Detall de la notícia

Imatge 4075536

Jornada del programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana

El programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana, gestionat per la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, ha organitzat una jornada formativa per al pròxim dissabte 15 de febrer. La jornada, que tindrà lloc a la finca pública de Galatzó (Calvià), forma part de l’itinerari formatiu que pretén donar als centres una nova visió de la serra de Tramuntana tot donant-los a conèixer els aspectes naturals i culturals relacionats amb aquest espai mitjançant l’observació i la participació activa.

Programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana 

Aquest programa, que és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i el Consell de Mallorca, vol promoure la metodologia d’aprenentatge servei dins el currículum dels centres educatius de l’àmbit de l’illa de Mallorca en el marc de la serra de Tramuntana per afavorir l’establiment de xarxes comunitàries amb responsabilitat social. L’aprenentatge servei és una metodologia que, mitjançant la detecció de necessitats reals, afavoreix processos d’aprenentatge i de servei a l’entorn amb l’objectiu de conèixer-lo i participar, en comunitat, a millorar-lo.

Els objectius que es volen aconseguir amb aquest programa són els següents:

  • Impulsar metodologies competencials d’aprenentatge servei vinculades a l’entorn.
  • Proporcionar noves eines didàctiques per estimar, descobrir, intervenir i preservar la serra de Tramuntana.
  • Desencadenar processos d’ensenyament i aprenentatge col·laboratius de servei a la comunitat i d’interrelació amb el territori.
  • Impulsar el treball en equip i la creació d’una xarxa de centres per afavorir l’intercanvi d’experiències i recursos.

 

En el document adjunt podeu consultar tota la informació referida a aquesta jornada.