torna

Detall de la notícia

Imatge 4074041

La Comissió del Joc acorda millorar i ampliar la gestió del Registre d'Autoprohibits

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assistit a la reunió de la Comissió del Joc acompanyat del director general de Comerç, Miquel Piñol. A més dels representants de Salut Pública, dels consells insulars, l’Agència Tributària, la FELIB o els sindicats, hi han estat presents representants del sector empresarial del joc com els casinos, les associacions empresarials de màquines recreatives, les de salons de joc i apostes i les del sector d’apostes. També, les entitats dedicades a l’atenció, l’assistència o el tractament de les patologies associades al joc.

Durant la seva intervenció, Yllanes ha recordat que es farà feina, de manera conjunta amb el nou Govern central, per tal d’ampliar la regulació de tot allò que afecta el sector del joc. D’aquesta manera, el vicepresident ha assegurat que se seguirà donant suport a la prevenció, el tractament i el seguiment de les persones i col·lectius amb addicions i poliaddiccions. Una tasca que es farà en coordinació amb els professionals sociosanitaris.

En aquesta mateixa línia, un altre dels grans reptes assumits per part de la conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius és el joc en línia. Una modalitat de joc que s’ha demostrat que pot generar problemàtiques molt més greus i a edats més primerenques.

Per altra banda, amb l’aprovació de la suspensió de noves llicències per a nous establiments dedicats al joc el mes de gener passat, la Direcció General de Comerç, a través del Servei del Joc, s’ha compromès a elaborar i consensuar un nou decret de planificació per al sector amb totes les parts implicades.

Servei de gestió d’autoprohibits

La sessió de la Comissió del Joc de les Illes Balears ha acordat ampliar i millorar el servei de la gestió d’autoprohibits. En aquest sentit, s’habilitarà un espai físic específic per a totes aquelles persones que es vulguin inscriure al Registre d’Autoprohibits, sigui de manera voluntària o bé mitjançant una sentència judicial ferma, amb l’objectiu d’autoprohibir-se l’entrada a qualsevol establiment i web de joc. 

En aquest sentit, i a banda del tràmit administratiu, s’oferirà a l’interessat la informació necessària per tractar l’addicció al joc o poliaddicció depenent de cada cas.

Recordem que aquesta llista d’autoprohibits s’actualitza de manera periòdica. D’aquesta manera, els negocis del sector del joc, que tenen l’obligació d’identificar a tots els seus clients, han de denegar l’accés a qualsevol persona que estigui donada d’alta al Registre. 

La inscripció en el Registre d’Autoprohibits és gratuïta i indefinida. No obstant això, l’interessat pot demanar que se’l doni de baixa. Per fer-ho han d’haver passat sis mesos, com a mínim, d’ençà de l’alta a la base de dades. A més, també s’ha d’abonar una taxa autonòmica i dissuasiva del voltant dels 230 euros.

Actualment, i després de les darreres actualitzacions fetes pel Servei del Joc, hi ha un total de 487 persones donades d’alta al Registre d’Autoprohibits de les Illes Balears. Només en el darrer any, s’han tramitat 60 sol·licituds noves.