torna

Detall de la notícia

Imatge 4074035

Yllanes es reuneix amb els agents socials i econòmics de Menorca

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius s’ha reunit avui amb diversos agents socials i econòmics de Menorca i amb el Consell insular.

 

Durant la reunió mantinguda amb SEBIME, la Cambra de Comerç de Menorca, Coinga, l’Associació de Fabricants de Calçat, Ascome, Pime i Caeb Menorca s’ha parlat dels punts clau del sector a l’illa per tal de poder començar a fer feina conjuntament. 

 

A la reunió també hi han participat el director general d’Indústria, Antoni Morro, el director general de Comerç, Miquel Piñol, el conseller d’Economia i Territori de Menorca, Miquel Company, i la directora insular d’Economia, Pilar Pons.

 

Un dels temes transversals durant tota la reunió ha estat el del transport, com a eix important per tal d’augmentar la competitivitat dels sectors productius de l’illa.

 

Yllanes ha destacat que “si volem diversificar el model econòmic hem d’apostar de manera indiscutible per la indústria de totes les Illes. I en concret a Menorca, la bijuteria i el calçat són dos dels motors econòmics industrials”. I ha recordat que el desenvolupament del Pla Industrial i les diferents subvencions tramitades des de la direcció general contribuiran fomentar el sector.

 

A més, el vicepresident s’ha compromés a mantenir reunions periòdiques amb cada un dels sectors per poder tenir informació de primera mà de tots els temes que preocupen als sectors productius menorquins i cercar solucions factibles.

 

Per altra banda, el vicepresident Yllanes, juntament amb el director general d’Energia, Aitor Urresti, s’ha reunit amb representants del GOB Menorca per parlar de la transició energètica a Menorca. Concretament, han parlat del desenvolupament de la xarxa de gas natural a l’illa. Una vegada analitzat l’estat actual del projecte, tant el grup ecologista com la conselleria comparteixen la perspectiva que, en tot cas, s’hauria de dur a terme un desenvolupament racional, atenent de manera prioritat als grans consumidors industrials.

 

Pel que fa a la central tèrmica de Maó, des de la direcció general d’Energia s’ha informat del control d’emissions que s’està fent i s’ha posat damunt la taula la possibilitat de traslladar l’estació mòbil de mesurament, que actualment es troba a Formentera, a Menorca una vegada finalitzi la campanya que es duu a terme a la pitiüsa menor.

 

A més, han parlat del desenvolupament de les energies renovables i han compartit criteris per fer un desenvolupament de renovables compatible amb la protecció del medi ambient.

 

Finalment, la innovació ha centrat la darrera reunió del vicepresident avui a Menorca, a la que hi han participat la directora general d’Innovació, Núria Riera, la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local de Menorca, Cristina Gómez, la directora insular d’Innovació, Nati Benejam, representants d’ACCESO (Associació Empresarial de Comerç Electrònic i Serveis Informàtics de Menorca), de Bit Menorca i de SILME.

 

L’objectiu ha estat establir una major col·laboració entre els diferents actors per aprofitar les sinergies entre tots els projectes d’innovació i transformació digital per dur a terme una feina conjunta.

 

A més, s’ha acordat seguir potenciant línies que ja estan marxa com les tendències i vocacions TIC, difondre totes les solucions Smart Island i potenciar la creació d’empreses de base tecnològica a Menorca.