torna

Detall de la notícia

Imatge 4067499

La Direcció General d'Emergències i Interior ha convocat el Grup de Suport Tècnic amb caràcter preventiu davant la previsió de pluges, vents i fenòmens costaners intensos a totes les Illes a partir de diumenge

La DGEI recomana molta precaució i tenir en compte els consells d’autoprotecció durant la vespra de Sant Sebastià

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes a partir de diumenge 19 de gener. Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Illes Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveuen precipitacions acumulades en 12 hores de fins a 120 l/m2 a Mallorca i 100 l/m2 a Menorca. Així mateix la previsió alerta de que les pluges aniran acompanyades de ràfegues de vent de fins a 120 km/h al Mallorca, Eivissa i Formentera i 80 Km/h a Menorca i fenòmens costaners a totes les Illes, especialment a Eivissa amb intervals de força 10 de vent del Nord-est i onades que podran arribar als 7 metres.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior aconsella extremar les precaucions amb les activitats que es puguin organitzar amb motiu de les festes locals de Sant Antoni i Sant Sebastià als diferents municipis de les Illes Balears. Es recomana tenir especial atenció per què els foguerons quedin ben apagats i no es puguin reavivar per l’efecte del vent.

També s’aconsella a la ciutadania cautela en els desplaçaments per carretera; evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats; evitar practicar qualsevol tipus d'esport nàutic; i si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.

Per tal de preveure la situació que s’esdevindrà les pròximes hores i coordinar les possibles actuacions conjuntes, la DGEI ha reunit avui mig dia el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.