torna

Detall de la notícia

Imatge 4057056

Agricultura preveu 94.000 euros per millorar la qualitat de l'aigua de la bassa de reg de Formentera

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació té previstos als pressuposts de 2020 una partida de 94.000 euros per invertir en la bassa de reg de Formentera per tal de millorar la qualitat de l’aigua de la bassa de reg de l’illa. La consellera Mae de la Concha ha visitat la infraestructura en la primera visita institucional a l’illa juntament amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha explicat la voluntat de col·laborar amb les institucions implicades en el tema de l’aigua per tal de millorar la que la bassa de reg proporciona als agricultors. Ha remarcat la importància que els pagesos rebin ‘’aigua de qualitat que els permeti apostar pels aliments que produeixen’’. ‘’L’agricultura a l’illa s’estava perdent i ara hi ha molts joves que la recuperen’’, ha explicat. A la vegada ha recordat que la bassa de reg ‘’és un exemple de com des de la conselleria d’Agricultura, la de Medi Ambient i el consell de Formentera fan feina junts per resoldre els problemes que hi pugui haver’’. La conselleria d’Agricultura ja va fer una actuació l’estiu passat a la bassa amb la instal·lació d’unes membranes per millorar el filtratge de l’aigua.

De la Concha ha explicat que la conselleria dona ‘’suport total a l’agricultura local i aposta per la sobirania alimentària’’. La consellera ha remarcat que cada illa de les Balears ha de tenir un percentatge alt de producte local  i infraestructures com la bassa de reg ajuden a aconseguir-ho. Per això, ha dit que se cercarà entre les institucions ‘’una solució tècnica a un tema complex’’.

A la trobada hi ha assistit també el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens, la directora general Recursos Hídrics, Joana Garau, el gerent d’ABAQUA, Guillem Rosselló, i els consellers insulars de Medi Ambient, Antonio J.Sanz i el de Sector Primari, Josep Marí.

La consellera aprofita la visita a l’illa per reunir-se amb la Comunitat de Regants i la cooperativa de Formentera per treballar de manera conjunta en favor de l’agricultura i el sector agroalimentari de l’illa.