torna

Detall de la notícia

Imatge 4056131

El Consell de Cooperació aprova el Pla Director de Cooperació Balear 2020-2023

El document està vertebrat entorn a l'Agenda 2030 i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Pla serà ratificat pel Consell de Govern de les Illes Balears

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presidit el segon Consell de Cooperació de la legislatura on s'ha aprovat el Pla Director de Cooperació Balear 2020-2023. Un document estratègic que marca les polítiques de cooperació que el Govern de les Illes Balears farà els propers quatre anys.

Cal dir que aquest Pla és fruit d'un ample procés participatiu que es va iniciar el mes de setembre de 2019 amb tot el sector. Al llarg d’aquests mesos, administració i entitats han treballat conjuntament i de forma activa en l’elaboració d’aquest nou document. Avui, després de debatre les 33 esmenes presentades al seu esborrany, s’ha aprovat.

Ara el Consell de Govern haurà de ratificar-lo i passar-lo al Parlament de les Illes Balears.

Entre els grans reptes que planteja aquest Pla hi ha el de millorar de forma efectiva la coordinació amb el sector i el territori; enfortir la cooperació bilateral directe i la cooperació tècnica del Govern. A més el Pla contempla crear una estratègia pròpia d’Educació per a la Transformació social.

Tot el document s’ha vertebrat entorn a l’Agenda 2030 i s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pla Anual 2020

El consell de cooperació, a més d’aprovar el Pla Director de Cooperació també ha treballat en el Pla Anual 2020 (que concreta i desplega les accions del Pla Director) així com les convocatòries de subvencions en Cooperació i Acció Humanitària que es publicaran en breu i que tenen un valor de 3.465.000 €.