torna

Detall de la notícia

Imatge 4054824

177 docents de 29 centres educatius visiten onze comunitats autònomes dins el programa "Actualització de cicles de formació professional"

\Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat i del Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears

\La finalitat del programa és avançar en el desenvolupament d’una formació professional integrada de qualitat

\ Els docents han interactuat amb altres docents de les seves famílies professionals que han posat en marxa projectes innovadors

 

Un total de 177 docents de 29 centres educatius de les Illes Balears han participat durant el curs 2019-2020 del programa d’experiència formativa “Actualització de cicles de formació professional”. Un programa que s’emmarca dins del Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2016-2020 i dins del Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears 2018-2021 per avançar en el desenvolupament d’una formació professional integrada de qualitat.

Aquesta iniciativa ha facilitat al professorat poder observar de forma directa altres metodologies i enfocaments didàctics en els processos d’aprenentatge dels alumnes i fomentar l’aplicació activa a la pràctica docent del que s’ha après per d’aquesta manera poder millorar la formació dels alumnes de les Balears. A més, també ha afavorit la innovació educativa als cicles formatius de formació professional a partir de l’aprenentatge entre iguals entre els docents de les Illes Balears i els docents de centres d’altres comunitats autònomes.

A la convocatòria s’hi varen presentar un total de 51 projectes d’intercanvi amb centres d’altres comunitats autònomes, la qual cosa ha permès que el professorat de les Illes Balears ha pogut visitar diferents centres d’onze comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana).

Cal destacar que els docents de les Balears han pogut interactuar amb altres docents d’FP de les seves famílies professionals que han posat en marxa projectes innovadors o propis de la seva àrea geogràfica. Aquestes visites es varen dur a terme entre el 10 de setembre i el 30 de novembre de 2019.

Docents i centres participants

Per illes dels 177 docents que han participat en aquests intercanvis, 105 eren de centres de Mallorca, 37 de Menorca i 35 d’Eivissa. Pel que fa als centres participants, 17 eren de Mallorca, 7 d’Eivissa i 5 de Menorca.

Mallorca

CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Son Llebre (es Pla de na Tesa, Marratxí), IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma), IES Berenguer d’Anoia (Inca), IES Calvià, IES Felanitx, IES Josep Maria Llompart (Palma), IES Josep Sureda i Blanes (Palma), IES Llucmajor, IES Manacor, IES Mossèn Alcover (Manacor), IES Politècnic (Palma), IES Santa Margalida, IES Son Pacs (Palma) i IES Son Rullan (Palma).

Eivissa

IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines, Sant Josep de sa Talaia), IES Sa Colomina (Eivissa), IES Santa Maria d’Eivissa, IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany), IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany) i CIFP Can Marines (Santa Eulàlia del Riu).   

Menorca

IES Cap de Llevant (Maó), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó), IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior) i IES Joan Ramis i Ramis (Maó).

Totes aquestes actuacions estan cofinançades pel Fons Social Europeu en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l’FSE 2014-2020 i han suposat una inversió de més de 97.000 euros.