torna

Detall de la notícia

Imatge 4052314

Educació invertirà més d'1'5 milions d'euros en l'ampliació del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí

\ El projecte preveu la construcció d’un edifici annex amb 12 noves aules, una porxada, magatzems i banys adaptats
\ La nova actuació, cofinançada pel Fons FEDER, solucionarà els problemes d’espai del centre

\ L’ampliació permetrà la retirada de les cinc aules modulars que actualment funcionen al CEIP
\ D’aquesta reforma se’n beneficiaran més de 360 alumnes de l’àrea de Marratx

Avui el Consell de Govern ha aprovat atorgar a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) l’autorització de la despesa d’1.502.468 € per a la licitació de les obres d’ampliació del CEIP Ses Cases Noves, a Marratxí. Aquesta actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) solucionarà els actuals problemes d’espai del centre i beneficiarà més de 360 alumnes del municipi.

El CEIP Ses Cases Noves té actualment 364 alumnes i, tot i que es va pensar per ser d’una línia, amb 3 unitats d’infantil i 6 de primària, actualment ja compta amb 5 unitats d’infantil i 11 de primària, cosa que el converteix, de fet, en un centre de gairebé dues línies a causa de l’increment d’alumnat. La nova ampliació donarà resposta a les necessitats d’infraestructures del centre i el convertirà oficialment en un centre de dues línies (6+12) a més d’eliminar les cinc aules modulars actuals.

Aquest projecte l’ha d’autoritzar el Consell de Govern, atès que la iniciació de qualsevol expedient de despesa per part de les entitats que integren el sector públic empresarial i fundacional del qual es puguin derivar obligacions econòmiques per a l’entitat superiors a 50.000 € requereix aquesta autorització.

El projecte sortirà pròximament a licitació per 1.502.468 € i té un termini d’execució de 6 mesos.

Es beneficiaran d’aquesta actuació més de 360 alumnes del municipi.

El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera, la qual cosa incrementarà en 1.077 m2 la superfície construïda del centre. Aquesta intervenció suposa una inversió de més d’1,5 milions d’euros i forma part dels projectes del Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La nova construcció suposarà la creació de 12 aules noves, una porxada, magatzems i banys adaptats.

L’ampliació es fa allargant l’edifici d’aules, fent servir la mateixa amplada del passadís central, situant aules a una i altra banda d’aquest passadís. Entre l’edifici existent i l’ampliació, tant a la planta baixa com a la primera hi ha un distribuïdor, que a la planta baixa tindrà la funció d’accés secundari per a professors per la part del darrere i accés als patis per a l’alumnat per la part de davant. Al final de l’edifici hi haurà una escala nova que comunicarà amb l’exterior.

A la planta baixa s’ha disposat una porxada per a les aules d’infantil i la unió de les dues porxades actuals, i, a més, s’ha esbucat un magatzem. L’espai lliure actual, que no es construirà amb l’ampliació, es condicionarà com a pati per a les aules d’infantil, i es traslladaran els jocs actuals a la nova ubicació.

A la planta primera, a més, s’incorporaran dos banys adaptats, un per a cada sexe.

Totes aquestes accions beneficiaran tant els 364 alumnes actuals com els futurs, i també la resta de la comunitat educativa.

Aquesta actuació de més d’1,5 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes i pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Illes Balears.