torna

Detall de la notícia

Imatge 4047492

505 habitatges de protecció oficial estaran en construcció aquest 2020

 

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge destinarà aquest any, 40 milions d'euros per a la construcció d'habitatges de protecció oficial.

L'any 2020 hi haurà en construcció 505 habitatges i altres 71 en licitació d'obres. Se sumaran als 9 habitatges (4 a Sant Lluís i 5 a Palma) que es lliuraran els pròxims mesos. D'aquests 505, 9 ja estan pràcticament acabats, 113 actualment es troben en obres i els altres 372 començaran dins aquest any. El total de 586 (505 en construcció i 71 en licitació d'obres): 396 (15 promocions) s'ubiquen a Mallorca, a Palma 196 (8 promocions) i a la part forana 200 (7 promocions), a Menorca 103 (7 promocions) i 86 (3 promocions) a Eivissa.

Dels 586, 97 seran pisos dotacionals, és a dir habitatges destinats al lloguer de col·lectius específics com joves o gent gran que disposen de certes particularitats que s'ajusten al tipus de col·lectius al que van destinats.

L'IBAVI iniciarà dues promocions d'habitatges dotacionals aquest any 2020, una promoció de 57 HPO ubicada a Palma i una altra promoció de 40 HPO ubicada a Maó.
Els 57 HPO que es construiran a Palma estaran ubicats al C/Cuba del Molinar i aniran destinats a gent gran. Tendran entre 37 m2 i 52 m2 de superfície útil amb espais comunitaris com bugaderia, menjador, local social i centre d'estades diürnes.

L'altra promoció que s'iniciarà d'HPO dotacionals serà a Maó i anirà destinada a gent gran i a persones amb discapacitat. El projecte consta de planta soterrani parcial, planta baixa i dues plantes de pis. A la planta baixa s'ubiquen els serveis comuns: una zona de salut, una zona de menjador cuina, bugaderia, contenidors de fems i magatzem general i també una sala d’usos múltiples.

Dels 40 habitatges tos són d'un dormitori (1 d’ells  menys dos habitatges que tendran dos dormitoris (són habitatges adaptats) i tots disposen de un espai unitari de hall-menjador-estar, una cuina espai per la rentadora i un bany. Amb una superfície útil que va des de 40m2 fins a 64m2.

Aquestes noves modalitats d'habitatges públics responen a una demanda social on els nuclis familiars no són homogenis i per tant s'adapten als nous escenaris poblacionals. És un concepte semblant al d'un centre de gent major i al d'una residència d'estudiants on els usuaris disposen del seu habitatge però a l'hora comparteixen espais comuns que faciliten la vida en comunitat.