torna

Detall de la notícia

Imatge 4029489

El FOGAIBA fa efectiu el pagament de 8,5 milions d'euros de la PAC

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha executat el pagament de 8.546.237,58 euros de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta quantitat se suma als més d’11 milions d’euros que es varen abonar a la bestreta el passat mes de novembre. Per tant, en total s’han abonat 20.940.992,25 euros a 4.796 beneficiaris de totes les Illes.

Aquest pagament inclou les línies d’ajudes de superfícies (el pagament bàsic, el verd i el règim de petits agricultors) i les de ramaderia (vacum de llet, vaques dides, oví i caprí). Amb aquest pagament els beneficiaris poden percebre, com a màxim, el 95 % del total que cobraran. La resta es pot abonar fins al 30 de juny de 2020. A les Balears hi ha 5.677 beneficiaris de la PAC.

Les partides més elevades fan referència al pagament bàsic, al pagament verd, al règim de petits agricultors i al d’oví.

Per illes, els pagesos de Mallorca han cobrat prop de 6,7 milions d’euros; els de Menorca, gairebé 1,8 milions d’euros; els d’Eivissa, prop de 83 mil euros, i els de Formentera, poc més de 8 mil euros. Les ajudes que manquen per pagar, com per exemple les de fruites seques, estan ara pendents de controls de camp i s’abonaran un cop acabin.

En total, en la campanya de la PAC del 2019 es pagaran quasi 28 milions d’euros, una xifra molt similar a la d’anys anteriors.

Els pagaments directes de la PAC constitueixen, aproximadament, el 90 % del total que es rep del Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA).