torna

Detall de la notícia

Imatge 4026149

La campanya de la grip s'amplia fins al 15 de gener

La Direcció General de Salut Pública i Participació i el Servei de Salut de les Illes Balears han acordat aquesta setmana ampliar la campanya de la grip fins al 15 de gener.

Així mateix, s’han adquirit 9.500 vacunes addicionals que es distribuiran entre els centres de salut a final d’aquesta setmana i principi de la que ve.

També s’ha decidit enviar missatges SMS a la població de risc que encara no s’ha vacunat per tal que demani cita.

Cal recordar que l’objectiu de la campanya de vacunació és millorar la cobertura de tots els col·lectius de risc ja que, especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, la grip pot descompensar les seves patologies, causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot pot derivar en complicacions molt greus i causar la mort.

Un altre col·lectiu de gran interès és el format pels professionals de la salut. El personal mèdic i d’infermeria que es vacunen i recomanen la vacunació, alhora que contribueixen a millorar les cobertures, es protegeixen ells mateixos i els pacients d’una malaltia que en alguns casos pot ser mortal.  No cal oblidar que la vacunació es una acció pel bé comú.

Salut vol transmetre que la vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.