torna

Detall de la notícia

Imatge 4025634

El Consell Rector de l'IBDONA aprova els pressuposts de 2020

El Consell Rector de l’IBDONA s’ha reunit avui horabaixa per aprovar el pressupost per al 2020. L’Institut Balear de la Dona comptarà amb 5,7 milions d’euros que s’utilitzaran per posar en pràctica les polítiques en favor de la igualtat entre dones i homes i en contra de les violències masclistes que es duen a terme des d’aquest organisme.

Aquest pressupost s’aprova després que enguany s’hagi fet efectiu el traspàs de competències als Consells Insulars en matèria d’atenció a la dona. Sí que s’ha mantingut dins el pressupost del Govern, pel seu abast autonòmic, el servei d’assistència 24 hores a víctimes de la violència masclista, que també s’amplia a les víctimes de violència sexual i es reforça en les franges nocturnes de juny a octubre.

La convocatòria de subvencions a corporacions locals puja més de mig milió d’euros fins a un total d’1,15 milions per a dotar de personal a les taules de coordinació municipals. Es reforça la col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la qual existia ja un conveni i càtedra d’estudis de gènere, passant de 60.000 a 105.000 euros (un augment del 45%) que aniran adreçats a desenvolupar nous programes formatius sobre la violència de gènere i coeducació. Precisament, la coeducació és una altra de les línies prioritàries per al 2020. S’hi destinen 240.000 euros, un 22% més que al pressupost de 2019.

El Consell Rector de l’IBDONA és el màxim òrgan de decisió de l’institut. La seva presidenta és la consellera de Presidència, Pilar Costa, mentre que la vicepresidenta és la directora de l’IBDONA, Maria Duran. També en formen part representants de tots els partits amb representació al Parlament; dels consells insulars; de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB); del Consell de Participació de les Dones; de diferents associacions de dones, i de les conselleries d’Educació, Universitat i Recerca; Salut; Model Econòmic, Turisme i Treball; i Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears.