torna

Detall de la notícia

Imatge 4022625

Lliurament del Premi Aprenentatge-Servei 2019 al projecte ApS Serra de Tramuntana a Pamplona

\Representants d’Educació i del Consell de Mallorca han recollit avui el Premi Nacional juntament amb els alumnes del CEIP Fornalutx

\ 3 alumnes en representació dels 36 centres educatius han participat de l’acte agraint el Premi

\ Aquest premi és un reconeixement a les accions solidàries dels alumnes i centres per tal de millorar la qualitat de vida de la Serra

 

El secretari general de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, Tomeu Barceló i el director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, participen avui de la XII Trobada d’Aprenentatge –Servei a Pamplona, on s’han lliurat els Premis ApS 2018 (Aprenentatge-Servei).

Entre els guardonats d’aquest premi nacional que atorga el Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) del Ministeri per a la Transició Ecològica, es troba el projecte ApS Serra de Tramuntana, en què participen 36 centres educatius de tota Mallorca. Es tracta d'un reconeixement a les accions solidàries dels alumnes i centres per tal de millorar la qualitat de vida de la Serra així com a una metodologia que detecta necessitats reals de l’entorn i ajuda a millorar-lo.

De l’acte de lliurament han participat 3 alumnes i la directora del CEIP Fornalutx, Laura Pizà, en representació de tots els centres de Mallorca per presentar el programa guanyador. Un projecte que en aquesta edició ha destacat entre els 279 projectes presentats per 547 centres educatius i entitats socials de tot l’estat.

Cal recordar que  la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, mitjançant el Servei de Formació del Professorat i el Consorci de la Serra de Tramuntana convoquen des de l’any 2016 aquest programa d’aprenentatge servei per als centres educatius de Mallorca amb l’objectiu que duguin a terme amb l’alumnat projectes reals per preservar i estimar aquest espai considerat Patrimoni Mundial de la UNESCO. Ara per ara són 36 els centres educatius que hi participen, amb l’objectiu de posar en valor els valors culturals, naturals i tradicionals pels quals la Serra és Patrimoni de la Humanitat.