torna

Detall de la notícia

Imatge 4018523

150 alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears CTEIB s'impliquen en la cimera del COP25

/ La consellera Fina Santiago i els representants de la direcció general d’Esports han aprofitat per visitar les instal·lacions del CTEIB en el poliesportiu Prínceps d’Espanya de Palma
/ Aquest acte se suma als que han fet alguns clubs esportius aquest cap de setmana

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada del director general d’Esports, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Toni Muñoz, ha visitat avui dematí el Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears CTEIB on 150 alumnes han desplegat una pancarta per mostrar el seu compromís amb els acords que s’han d’assolir a la XXV Cimera Mundial del Clima de les Nacions Unides (COP25).   

Fina Santiago ha explicat que s’ha volgut commemorar amb els joves del centre de tecnificació esportiva de les Illes Balears perquè ells “han de ser els principals protagonistes’’. ‘’Són els més afectats per aquesta situació de canvi climàtic”, ha puntualitzat.

Després de desplegar la pancarta, la consellera Fina Santiago i els representants de la direcció general d’Esports, han aprofitat per visitar les instal·lacions del CTEIB al poliesportiu Prínceps d’Espanya.  El gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Toni Muñoz,  ha explicat que “els alumnes d’aquest centre són esportistes que estan dins un d’els 23 programes del centre de tecnificació esportiva de les Illes Balears. La peculiaritat és que tots són alumnes amb resultats esportius molt bons, amb una projecció esportiva molt considerable. Els horaris d’aquest institut s’adapten a l’horari lectiu. A dia d’avui s’ofereixen els cursos des de tercer d’ESO fins a batxillerat; com també cicles formatius de grau mitjà i superior de la família esportiva”.  

Pancartes abans dels partits

La consellera Fina Santiago també ha aprofitat per agrair la implicació de l’esport balear amb els acords que s’han d’assolir a la cimera de la COP25 durant aquest cap de setmana i és que entre altres actuacions, els jugadors de bàsquet del B The Travel Band Mallorca, els del Palma Futsal, els del Volei Manacor o els de l’Ushuaïa Ibiza han desplegat pancartes just abans dels seus partits.  

Implicació del Govern al COP25

Cal tenir en compte que més enllà de la seva adhesió a la COP25, el Govern de les Illes Balears treballa amb l’Agenda Balear per al Desenvolupament Sostenible 2030 a l’àrea mediambiental, amb normatives capdavanteres com la Llei de residus, la Llei de canvi climàtic, el canvi de model energètic (amb tancament de centres de producció contaminants), la protecció de la posidònia i les estratègies per potenciar el producte local, entre d’altres; a l’àrea social, amb fites com l’establiment de la renda social, la persecució a la precarietat laboral i la lluita contra les violències masclistes, amb polítiques capdavanteres com la garantia de feina per a víctimes, i també a l’àrea econòmica, amb el desenvolupament de pols de competitivitat, com ara el sector nàutic, els parcs industrials d’innovació i l’ampliació dels recursos per a la comunitat científica.