torna

Detall de la notícia

Imatge 4014529

Comencen les accions del MedTOWN a València, el projecte europeu per a combatre pobresa, desigualtat i exclusió social

La direcció general de Cooperació de la Conselleria d’Afers Socials i Esports s’ha reunit a València per començar les accions del MedTOWN, el projecte europeu per a combatre la pobresa, les desigualtats, l’exclusió socials i la insostenibilitat mediambiental a països de la conca Mediterrània.

La direcció general de Cooperació és un dels socis que participen en aquest projecte que està liderat per l’Assamblea de Cooperació per la Pau (ACPP). En l’acte de presentació també hi ha participat el responsable d’economia social i solidaria de l’Assamblea de Cooperació per la Pau, José María Ruibérriz de Torres López, la Directora General de Relacions amb la Unión Europea i l’Estado de la Generalitat Valenciana, Daria Terrádez Salom, la responsable del Punto Nacional Contacto, del Ministerio de Hacienda, Marian Uriarte Brizuela, i la delegada de l’Assamblea de Cooperació per la Pau en el País Valencià, Trinidad Blanch.

Altres vuit entitats socials i set col·laboradores de sis països d’aquesta àrea geogràfica, Espanya, Grècia, Jordània, Tunísia, Palestina i Portugal, es sumen a aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Unió Europea. El pressupost total és de 3,4 milions d’euros, dels quals 2,9 milions els aporta la Unió Europea i la resta (13,5%) està cofinançat.

MedTOWN és un projecte centrat en el potencial per combinat d’agents de l’economia social i solidaria, ciutadania i autoritats locals i autoritats locals en la coproducció de políques socials que permetin lluitar contra la pobresa, les desigualtats, l’exclusió social i la insostenibilitat mediambiental a països de la conca Mediterrània, proveint-los d’eines i vincles per ajudar-los a construir resiliència local i promoure la transició cap a societats més justes, resilients i sostenibles.

En l’actualitat, els serveis públics s’enfronten a una sèrie de reptes sense precedents: augment de la demanada i augment de les expectatives, problemes socials aparentment insolubles i , en molts casos, reducció dels pressuposts. A Europa, els plantejaments anterior han produït importants millores en alguns àmbits, però no han aconseguit resoldre certes desigualtats estructurals bàsiques.

En aquest sentit, amb el projecte MedTOWN, es pretén dotar a la ciutadania i a les autoritats locals de les eines per a dur a terme la resiliència local i fomentar la transició cap a societat més justes, resistents i sostenibles a  la regió euromediterrània.

L’Assamblea de Cooperació per la Pau està coordinant el prjecte MedTOWN, amb l’objectiu de promoure la co-producció de les polítiques socials justes juntament amb la ciutadania per a reforçar el paper de l’economia social i solidaria (ESS) i desenvolupar una política conjunta de cooperació finançat per la Unió Europea mitjançant el programa ENI CBC MED 2014-2020.