torna

Detall de la notícia

Imatge 4011191

Ferran Rosa és el nou director gerent de l'Institut Balear de l'Energia

El Consell d’Administració de l’Institut Balear de l’Energia ha nomenat per unaniminat Ferran Rosa com a nou gerent de l’ens públic. Rosa dirigirà l’IBE després que el passat mes d’octubre el Consell de Govern n’aprovàs la seva creació.

Rosa arriba a l’IBE després d’haver estat al capdavant de la Direcció general d’Energia i Canvi Climàtic entre el novembre de 2018 i el setembre d’enguany. Durant aquest període, el Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica. Ara, des de l’IBE, el nou director gerent s’encarregarà de desplegar la norma i fer possible que les energies renovables arribin on no arriba el mercat. Ho farà, per exemple, amb la promoció d’instal·lacions amb la participació ciutadana o a les teulades i cobertes dels edifics.

En la seva etapa anterior, el nou director de l’IBE ha fet feina en l’àmbit de la Unió Europea. Ha exercit com a responsable de l’àrea de residus i economia circular a Zero Waste Europe, on ha desenvolupat tasques de disseny i promoció d’alternatives polítiques en relació a les directives sobre residus i energies renovables.

Ferran Rosa va néixer a Palma el 1989 i és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra. A més, té un màster en Estudis Europeus per la Universitat Lliure de Brussel·les.