torna

Detall de la notícia

Imatge 4010689

El conseller Negueruela destaca la importància d'integrar la prevenció de riscos laborals en tots els nivells productius de l'hostaleria

Representants de diverses comunitats autònomes participen en unes jornades organitzades per l’IBASSAL i l’INSST, que se celebren a l’Escola d’Hoteleria

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha participat avui a l’acte d’inauguració de les jornades de Prevenció de riscos laborals (PRL) al sector de l’hostaleria, que s’han celebrat aquest matí a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, amb la participació de diverses comunitats autònomes vinculades a l’activitat turística.

En el decurs de la inauguració, el conseller ha remarcat que el sector de l’hostaleria ha d’avançar en matèria de prevenció de riscos, ja que es troba encara molt per darrera d’altres activitats que sí tenen més estructurats els serveis de prevenció. Negueruela ha expressat que els índex de sinistralitat encara són massa elevats en aquest sector, i ha indicat que malgrat la vigent normativa sobre PRL “és molt bona”, la seva aplicació en les empreses moltes vegades ha de millorar, sobretot en temes d’ergonomia, riscos posturals i riscos psicosocials.

Per aquest motiu, Negueruela ha expressat la necessitat d’integrar els quadres intermedis de les empreses, en tots els nivells, perquè la prevenció de riscos sigui un element més de l’activitat, i per tal motiu és molt important insistir en la formació de quadres. “Hem de reconèixer que tenim molt de camí per recórrer encara, i s’ha de millorar molt”, ha indicat, alhora que ha apuntat que “la presència d’organitzacions sindicals” en la planificació de la prevenció també ha de contribuir a millorar l’accidentalitat.

Les jornades d’avui han estat organitzades conjuntament per l’Institut de Seguretat i Salut en el Treball (INSST) juntament amb l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL). Els objectius principals d’aquest fòrum de debat han estat aprofundir en la investigació i formació a l’àmbit de la seguretat i salut laboral, en el marc de la Llei de PRL, per cercar una millor eficàcia preventiva, tal i com ha apuntat María Hernando Fernández-Cortacero, Secretària General de INSST, del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Així mateix, en el decurs de la jornada també s’ha donat a conèixer la guia per a la gestió i avaluació de riscs ergonòmics i psicosocials en el sector hoteler, publicada per l’INSST i en la qual les Illes Balears hi ha tingut una col·laboració activa.