torna

Detall de la notícia

Imatge 4001835

1.083 aspirants concorren demà a les proves selectives per a accedir a 63 places del cos superior de l'Administració general de la CAIB

Les proves es realitzaran amb totes les garanties que els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública no s’han vist compromesos

 

Demà dissabte 30 de novembre es celebrarà la primera prova selectiva per a l’ingrés al cos superior de l'Administració general de la CAIB. No es suspèn ni s’ajorna la realització d’aquest exercici, que es durà a terme amb totes les garanties d’igualtat entre totes les persones opositores.

Hi ha convocades 63 places (de torn lliure i de promoció interna) i 1.083 aspirants. La prova es durà a terme a las 9.00 hores a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB i a les seus de les extensions universitaris de Menorca i d’Eivissa.

Atès que, com a conseqüència de l’ajornament de la primera prova del cos de gestió prevista per al mes de desembre s’han rebut diverses sol·licituds de suspensió del primer exercici de les proves selectives al cos superior per considerar que ambdues convocatòries comparteixen temaris similars, des de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, a la qual està adscrita l’EBAP, s’informa que:

S’ha pogut comprovar que al procés selectiu del cos superior no s’ha produït cap incidència que justifiqui l’ajornament del primer exercici, de manera que els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública no s’han vist compromesos.

Cal aclarir en aquest sentit que els tribunals qualificadors del cos de gestió i del cos superior utilitzen un banc de preguntes diferent per elaborar el contingut dels exercicis. Cada tribunal treballa amb un banc de preguntes originals elaborades expressament per configurar els qüestionaris del seu cos respectiu.

No hi ha una base de preguntes compartides per ambdós cossos, ni possibilitat que en els qüestionaris del cos superior es repeteixin preguntes del cos de gestió. Cada procés és independent de la resta i els tribunals responsables també. Per a cada cos i cada prova s’elaboren preguntes originals amb material independent.

D’altra banda, la directora general de Funció Pública y Administracions Públiques, Irene Truyols, i el gerent de l’EBAP, Jaume Tovar, han convocat avui als sindicats CCOO, UGT, USO, CSIF, STEI i SINTTA per aclarir les circumstàncies que han provocat l’ajornament de la prova del cos de gestió prevista per a desembre i per explicar els detalls del procés de la prova de cos superior de demà i les garanties de tot el procediment.

Durant la reunió, la directora general ha garantit als sindicats que des de la Conselleria se està treballant per a esclarir els fets respecte a la possible ruptura de la cadena de custòdia de part de la documentació de la prova del cos de gestió i que, com principal interessada en garantir la seguretat de tots aquests processos selectius, si hagués qualsevol irregularitat actuarà en conseqüència i se revisaran tots els protocols de seguretat.