torna

Detall de la notícia

Imatge 4001126

El concurs-oposició 2020 centra la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació

\La Mesa ha analitzat el sistema de concurs oposició i els sindicats presents a la Mesa han fet les seves aportacions a la nova convocatòria

\ A la reunió també s’ha informat sobre la creació de 190 places per donar estabilitat a les plantilles dels centres educatius de les Illes  Balears pel curs 2019-20

\ També s'ha tractat la proposta d'acord pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació per a l'any 2019 i que compta amb 253 places corresponents a la taxa de reposició

\L’oferta per les noves oposicions és de 1.140 places a totes les illes i de totes les especialitats

 

 La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha valorat positivament les aportacions dels sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació sobre la nova convocatòria d’oposicions docents per a 2020. Avui s’ha reunit aquest organisme que tenia com a un dels punts destacats de l’ordre del dia tractar sobre les propostes de millora per al concurs-oposició 2020 per part dels agents sindicals amb representació a la Mesa.

Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent, valora en positiu les aportacions dels sindicats sempre tenint en compte que el concurs oposició ve marcat per una llei estatal que dona poc marge a les comunitats autònomes. També recorda que l’oferta pública és el camí cap a l’estabilitat, especialment a comunitats com la balear amb falta de convocatòria d’oposicions durant molt d’anys. Sánchez ha destacat el compromís de la Conselleria de seguir convocant oposicions durant tota aquesta legislatura.

A la Mesa s’ha informat que està previst que la nova convocatòria d’oposicions 2020 tornarà a Mesa Sectorial el proper mes de gener.

Augment de les plantilles per donar estabilitat als centres educatius

Les plantilles previstes pel curs 2019-20 i la proposta d’Acord de Consell de Govern sobre oferta pública d’ocupació han estat els altres temes protagonistes avui de la Mesa Sectorial.

Respecte a les plantilles i amb l’objectiu de donar estabilitat als centres educatius s’han creat per aquest curs 190 noves places. Sánchez ha destacat que des de la passada legislatura es fa feina per estabilitzar aquestes plantilles i ja s’ha aconseguit consolidar el 92% de les plantilles a primària i el 85% a secundària.    

Destacar també que avui s’ha informat sobre la taxa de reposició, en la que s’inclouen les jubilacions, defuncions i canvis de personal a altres institucions, i que preveu 253 places. Aquestes places es cobriran en un termini màxim de 3 anys.   

1.140 places per a les oposicions de 2020

Cal recordar que la proposta d’oposicions per a 2020 és de 1.140 places on destaquen especialment les de Personal de suport i tècnics d’FP. Es convoquen places a totes les Illes i de totes les especialitats.

En total, a Mallorca s’oferiran el 67’96% de les places, el 8’15% a Menorca i el 20’83% a Eivissa i el 3’06% a Formentera.