torna

Detall de la notícia

Imatge 3999626

Balears rep una desena de voluntaris i voluntàries del Cos Europeu de Solidaritat

La directora d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, Marta Carrió, i la batlessa d'Andratx, Kàtia Rouarch, han rebut avui la desena de joves voluntaris i voluntàries provinents de diversos països que en els propers mesos participaran en projectes del Cos Europeu de Solidaritat (CES) a Balears i a Catalunya.

Es tracta dels deu joves de França, Itàlia, Eslovàquia, Alemanya i Grècia que fins el proper dissabte rebran a Andratx (Mallorca) una formació d'acollida organitzada per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi.

Durant aquestes jornades, els joves aprendran nocions de la cultura i l'idioma, aspectes pràctics que facilitaran la seva estada i altres detalls del voluntariat que duran a terme per un període d'entre sis mesos i un any,

L'activitat forma part del suport continu que el CES ofereix als joves participants abans i durant l'experiència de voluntariat. Després d'aquesta formació, vuit dels deu joves quedaran a les Illes per participar en projectes a Eivissa i a Menorca, i els altres dos viatjaran a Catalunya.

Tres projectes a les Illes Balears

A Eivissa, tres d'aquests voluntaris participaran en un projecte del Club Nàutic de Santa Eulàlia, realitzant tasques de suport al monitoratge d'activitats esportives realitzades amb infants.

Altres tres col·laboraran en un projecte de l'associació Molí de Baix de Menorca, donant suport a l'activitat de la residències geriàtrica, la ludoteca i el punt d'informació juvenil de l'Ajuntament de Sant Lluís.

Finalment, dos intervindran en un projecte de voluntariat ambiental del Gob Menorca, realitzant tasques d'educació ambiental, de recuperació de fauna silvestre i altres relacionades amb vivers de plantes silvestres.

De la seva banda, els voluntaris i voluntàries de Catalunya participaran en projectes de desenvolupament local de l'entitat Nexes Interculturals; i de suport al personal que fa feina amb menors no acompanyats, a càrrec d'Open Cultural Center.

Iniciativa europea per a joves voluntaris

El CES és un programa de la Unió Europea que ofereix a joves d'entre 18 i 30 anys la possibilitat de conèixer altres països i desenvolupar les seves capacitats gràcies a un voluntariat. En concret, els brinda oportunitats de participació en projectes solidaris de 2 a 12 mesos de durada i de pràctiques i ocupació en el sector de la solidaritat, en tots els països de la Unió Europea i també fora d'ella.

Per participar-hi, cal que els i les joves s'inscriguin en el portal del CES que els posa en contacte amb les entitats acreditades que duen a terme els projectes aprovats pel programa. Actualment hi ha inscrits en aquest portal prop de 180.000 joves, dels quals 22.500 són d'Espanya, el país que n'aporta un major nombre.

A les Illes Balears, el programa està gestionat per la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, la qual ofereix assessorament per participar en el projecte.

Més informació sobre el programa CES a https://europa.eu/youth/solidarity_es