torna

Detall de la notícia

Imatge 3999454

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i la Federació Balear de Futbol condemnen enèrgicament la brega al partit de juvenils a Campos

Les dues institucions actuaran amb contundència en el marc de les seves competències

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) condemnen de manera enèrgica els incidents que es van produir aquest dissabte en el partit entre el Campos i el Penya Arrabal B de la categoria Preferent Grup A. Les dues institucions actuaran amb contundència en el marc de les seves competències. 

Per al Govern, en general, i per a la Direcció General de l’Esport, en particular; ha estat una prioritat des del primer dia lluitar contra la violència a l’esport. Per això ha actuat clarament en tres línies:

Educativa: amb col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) s’ha impulsat el programa Posam Valors a l’Esport que forma en aquest camp a entrenadors i pares i mares.

Legislativa: en base a la llei Balear de l’Esport, el 2019, s’ha desenvolupat el decret que regula la Comissió contra la Violència a l’Esport que pretén prevenir accions o manifestacions de violència, racisme o xenofòbia durant les competicions esportives que es disputen a les Illes Balears.

Sancionadora: Enguany, la conselleria ha iniciat els primers procediments sancionadors per violència verbal o física a les grades d’esdeveniments esportius.

En el cas concret que ens ocupa, la Conselleria d’Afers Socials i Esports posa en marxa immediatament la maquinària per estudiar què ha passat i iniciar el protocol d’actuació pertinent amb totes les garanties possibles. 

Cal recordar que la competència per tramitar una denúncia de violència a l’esport correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, concretament, l’òrgan competent per a l’exercici de la potestat sancionadora en matèria administrativa és de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. La tramitació es du a terme mitjançant la Direcció General d’Esports. Amb aquest procediment es pretén reduir els comportaments antiesportius que es poden produir a les grades durant els esdeveniments esportius. 

Per la seva banda, la Federació de Futbol especifica que serà el Comitè de Competició, una vegada analitzi l’acta arbitral, l’organisme qualificat per sancionar els possibles agressors o incitadors dels dos equips.