torna

Detall de la notícia

Imatge 3996820

El Govern autoritza incrementar en 500.000 euros el crèdit destinat a fomentar els productes agrícoles de qualitat

El Consell de Govern ha autoritzat al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), entitat pública adscrita a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, incrementar en 500.000 € el crèdit destinat a fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020. D’aquesta manera, la quantia total destinada a aquesta línia d’ajudes se situa en 800.000 € per a aquest període.

L’Acord modifica la Resolució del president del FOGAIBA de 10 d’agost de 2018 per la qual es convocaven subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat, per un valor de 300.000 €. També establia que, una vegada acabat qualsevol dels períodes, si no s’havia exhaurit l’import previst, la quantitat es traslladava al període següent. Atès que aquesta línia d’ajudes està en tramitació i que la demanda ha estat superior a la prevista, es fa necessari incrementar la dotació econòmica que s’havia previst en un principi. Així, per tant, es destinen 210.499,77 € a la primera convocatòria amb càrrec al pressupost del FOGAIBA de l’any 2018 i 589.500,23 € a la segona convocatòria amb càrrec al pressupost del FOGAIBA de l’any 2019.

Aquesta línia d’ajudes va dirigida a fomentar els productes agrícoles de qualitat, com són les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Vi Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca i DOP Oliva de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Vi de la Terra de Mallorca, IGP Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana-Costa Nord), l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

El Consell de Govern ha d’autoritzar aquest increment de crèdit perquè és superior a 500.000 €.