torna

Detall de la notícia

Imatge 3996394

Les Balears treballen amb Còrsega, Sardenya i Gozo per defensar la insularitat mediterrània davant la Unió Europea

El director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, es reuneix a Brussel·les amb els representants de les tres regions per fixar un full de ruta conjunt en la reivindicació de polítiques europees que compensin la insularitatEl director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Antoni Vicens i Vicens, s’ha reunit avui a l’oficina del Govern a Brussel·les amb els representants a la capital belga de les illes de Gozo, Còrsega i Sardenya per defensar la insularitat mediterrània i continuar la col·laboració iniciada amb la signatura de la Declaració conjunta “Insularitat mediterrània: reptes i futur”. En aquest context, s’ha continuat amb l’elaboració del full de ruta i les properes passes a seguir per continuar reforçant la recerca de respostes als reptes als que s’enfronten les illes mediterrànies per la seva condició insular.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i els presidents de Còrsega, Sardenya i Gozo, van signar la Declaració conjunta en el marc de la conferència sobre insularitat mediterrània celebrada el dia 8 d’octubre a Brussel·les, durant la Setmana Europea de les Ciutats i Regions.

Una declaració en la que es reivindiquen polítiques europees per millorar la connectivitat, actuar per frenar l’impacte ambiental a la Mediterrània i compensar els costs extra derivats de la insularitat. En concret, es reclamen mesures per pal·liar els efectes que provoca ser territoris de doble perifèria a Europa, a causa de ser illes i estar situades a la conca mediterrània.