torna

Detall de la notícia

Imatge 3996149

Una delegació de Guatemala ha visitat la direcció general de Cooperació per agrair el finançament i el suport del Govern

Una delegació de Guatemala ha visitat la Direcció General de Cooperació per agrair el finançament i el suport del Govern de les Illes Balears. Aquestes setmanes fa una ronda a tot l’Estat per cercar noves aliances en matèria de sostenibilitat, ordenació del territori i atenció de postemergència i segons el seu portaveu els projectes finançats pel Govern de les Illes Balears els han servit de punta de llança per trobar finançament d’altres administracions.

La comitiva està formada pel director de la ONG Treball solidari, Antonio Serra i el responsable de gestió i relacions del Centre Experimental per al desenvolupament de la petita i mitjana empresa rural de Guatemala (CEDEPEM) José Luis Siguil, acompanyats per més representats de la Universitat da Vinci de Guatemala, la Cambra de Comerç de Guatemala i altres representats de la de regió de Quetzalenango.

La Direcció General de Cooperació fa més de 10 anys que té projectes en comú amb ells. Entre els principals objectius comuns hi ha el d’empoderar les dones indígenes de Quetzaltenango en els processos productius i de participació política. La idea és que les dones joves aconsegueixin estabilitat econòmica, social i política que les arreli al territori i aturi la seva emigració.

Els darrers projectes finançats són:

- "Apoyo técnico profesional en el fortalecimiento de capacidades político organizativas de mujeres indígenas mayas Mam en Quetzaltenango", que beneficia a 420 dones.
- "Proyecto para la transformación Económica, Social y Organizativa de las mujeres Mam del Altiplano Marquense. QyaChiysb?il (mujeres por su desarrollo)", que beneficia a 300 dones.
- "Dotación de techos mínimos a familias numerosas albergadas producto de la violenta erupción del Volcán de Fuego en Guatemala", un projecte d'emergència que va permetre construir cases a 140 persones després de l'erupció del volcà.
- "Proyecto para la transformacón socioeconómica de las mujeres jovénes, indígenas y rurales de la región Huista en la frontera Guatemala-México.", que beneficia a 700 persones, de les quals 550 són dones.

Cal dir que  Treball Solidari és una organització no governamental fundada com a associació l'any 2000 a Palma de Mallorca per un grup de joves economistes i periodistes que competiren  l'objectiu comú de recolzar el desenvolupament humà, inicialment enfocava la seva acció en la cooperació internacional en favor de persones que viuen en situació de major necessitat en països no desenvolupats. Des de la seva fundació ha promogut la realització de més de 85 projectes de desenvolupament als països més empobrits de Centreamèrica.

El Centre Experimental per al Desenvolupament de la Petita i Mitjana Empresa Rural Societat Civil (CEDEPEM SC) és una organització no governamental sense ànim de lucre guatemalenca, fundada el 1982, formada per dones i homes, indígenes i no indígenes, compromesos amb la millora de la qualitat de vida de les famílies rurals de l’Altiplà Occidental de Guatemala, una regió que es troba en condicions de marginació econòmica, social, política i cultural.