torna

Detall de la notícia

Imatge 3988216

El pianista Gerhard Oppitz torna a Mallorca per al tercer concert de temporada de l'Orquestra Simfònica Illes Balears

El solista interpretarà el Concert per a piano núm. 2 de J. Brahms

El pianista Gerhard Oppitz torna a Mallorca, després de triomfar en el Festival Bellver de 2017, per interpretar el Concert per a piano núm. 2 Op.83 de J. Brahms, en el tercer concert de temporada de la Simfònica, aquest dijous 14, a les 20.00 h, en l'Auditorium de Palma. El programa es completa amb la Simfonia núm. 7 de L.v. Beethoven, dirigit pel mestre titular Pablo Mielgo.

Aquest concert es repetirà l'endemà, el divendres 15, a l'Auditori de Manacor també a les 20.00 h.

El Concert per a piano núm.2 Op.83 de J. Brahms és considerat per molts pianistes i entesos com una de les peces de major dificultat tècnica. És una obra estructurada en quatre moviments, marcadament simfònica i menys tràgica que el Concert núm. 1.

Per finalitzar, la Simfònica interpretarà la Simfonia núm.7 de L.v. Beethoven. El compositor alemany mai va escriure una obra que estigués més regida per la força elemental del ritme. Des del dia de la seva estrena, en el qual va haver de ser repetit l'Allegretto , ha estat considerada una obra extraordinària per la seva estructura, simplicitat i perfecció i és el més popular moviment de Beethoven.

Gerhard Oppitz serà el solista que interpretarà el concert de Brahms. Oppitz ofereix prop de vuitanta recitals i concerts cada any, amb les orquestres més prestigioses del món. Posseeix un repertori variat i ampli, i les interpretacions de cicles de piano complets tenen un paper molt important al seu programa de concerts. Ha interpretat més de 17 cicles complets de Brahms a les principals ciutats d'Europa i s'ha guanyat un reconeixement en la interpretació de música contemporània, en concret amb obres de Lutoslawski, Ligeti, Veerhoff, Boulez, Messiaen i Stockhausen.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir en la web de la Simfònica (www.simfonicadebalears.com).