torna

Detall de la notícia

Imatge 3987697

Les Balears defensen a Brussel·les avançar cap a un ús sostenible dels recursos naturals de les Illes

El director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Antoni Vicens, ha participat a Brussel·les a la 26ena reunió de la Comissió de Recursos Naturals (NAT) del Comitè Europeu de les Regions.

Vicens ha defensat la proposta Cap a un ús sostenible dels recursos naturals en el context insular mediterrani per tal d’elaborar un projecte de dictamen, que ha estat aprovada per unanimitat.

Aquesta proposta s’emmarca dins l’objectiu del Govern d’enfortir la defensa de la insularitat mediterrània en els fòrums europeus per tal de recalcar les característiques més concretes i desafiaments presents a la conca mediterrània.

Durant la reunió també s’ha debatut el dictamen relatiu a Assistència sanitària transfronterera i un altre titulat Intensificar l’actuació de la UE per a protegir i restaurar els boscs del món.

La Comissió NAT es troba en el seu 6è mandat i s’encarrega dels àmbits de la Política Agrícola Comuna i el desenvolupament rural, la silvicultura i la producció alimentària, la sanitat pública, la protecció dels consumidors, la política pesquera comuna, la política d’assumptes marítims, la protecció civil i el turisme. El Comitè Europeu de les Regions és un òrgan consultiu de la UE compost per representants locals i regionals.