torna

Detall de la notícia

Imatge 3974401

Reunió amb Balearic Marine Cluster per establir vincles de col·laboració amb el sector nàutic

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antonio Baos, es va reunir ahir dilluns, 4 de novembre, amb la mànager de Balearic Marine Cluster, Guisan Atalay, per tractar diferents aspectes relacionats amb l’oferta formativa del sector nàutic. A la reunió també hi varen assistir el cap del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, Jaume Rigo, i la directora de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), Glòria Escudero.

Atesa la necessitat del sector de comptar amb professionals qualificats, un dels acords als quals es va arribar va ser que Balearic Marine Cluster es posaria en contacte amb els centres educatius de les Illes Balears que ofereixen estudis d’FP de les famílies professionals Maritimopesquera (MAP), Electricitat i electrònica (ELE), Hoteleria i turisme (HOT), Fusta, moble i suro (MAM) i Transport i manteniment de vehicles (TMV) per donar-se a conèixer i oferir-los la possibilitat d’acollir alumnes a les empreses que en formen part perquè hi puguin realitzar les pràctiques formatives corresponents al mòdul de Formació en centres de treball (FCT). Per altra part, Balearic Marine Clúster també es va comprometre a estudiar la possibilitat d’implantar, en col·laboració amb la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, algun tipus d’FP dual de la família professional Maritimopesquera. En aquest sentit, cal recordar que l’FP dual és un model de formació professional que combina la formació dels alumnes en el centre educatiu amb l’activitat laboral retribuïda i la formació a l’empresa (contracte de treball per a la formació i l’aprenentatge).

Balearic Marine Cluster és una organització oberta a empreses d’activitats industrials lligades al turisme nàutic i a entitats que participen en la formació, recerca i desenvolupament del sector. Creada per posicionar les Illes Baleares com un centre del mercat nàutic a nivell internacional, actualment són 33 les empreses que la integren.