torna

Detall de la notícia

Imatge 3973123

El vicepresident Yllanes es reuneix amb els veïnats d'Establiments per parlar del projecte de restauració de Sa Garrigueta

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Política Industrial, Antoni Morro, s’han reunit avui horabaixa amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, i amb representants de les associacions de veïns i veïnes d’Establiments, Es Secar de la Real, Nova Son Roca i Son Rapinya per parlar sobre el projecte de restauració de la pedrera de sa Garrigueta Rassa, a Establiments, Palma.

El vicepresident Yllanes els ha explicat que la conselleria ha complit amb la legalitat en exigir a l'empresa explotadora de la pedrera que presenti un projecte de restauració, ja que així ho estableix la Llei de Mines. Ha reiterat, a més, que en cap moment això implicarà reprendre l’explotació.

Així mateix els ha recordat que el projecte el proposa i l'assumeix econòmicament la propietat de la pedrera. El document encara es troba en procés d’exposició pública perquè s'hi puguin presentar al·legacions. Això, després que la direcció general de Política Industrial allargàs el termini 15 dies més, fins al pròxim 8 de novembre, per donar major transparència al procés.

Una vegada finalitzat aquest termini, els subcomitès tècnics de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears (CMAIB) estudiaran les al·legacions i elaboraran un informe que elevaran al ple de la comissió. L’acord pres en el ple referent al projecte de restauració serà vinculant per a la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius sense perjudici de la necessitat, per part de la propietat, de sol·licitar les llicències necessàries als òrgans corresponents.