torna

Detall de la notícia

Imatge 3960191

Armengol visita la zona afectada a Sant Antoni de Portmany després del fort temporal

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat la zona afectada pel cap de fibló del passat dimarts 22 d’octubre a Sant Antoni de Portmany. Ho ha fet acompanyada de la consellera de Presidència, Pilar Costa; del president del consell insular, Vicent Marí, i del batle de Sant Antoni, Marcos Serra.

Armengol ha explicat que el Govern treballa en l’obertura d’una línia de subvencions a través del Fogaiba perquè els propietaris s’hi puguin presentar. “Una vegada més demostram que quan tenim un problema tota la societat conjunta col·laboram i fem feina per restablir la normalitat”, ha expressat Armengol, agraint la tasca realitzada després de la catàstrofe. El Govern ha estat “des del primer moment” treballant en coordinació amb totes les institucions per posar solució a aquesta situació. Des de dimarts s’està intentant “restablir la normalitat”, ha explicat la presidenta.

També ha recordat que el Consell de Govern ha aprovat avui instar el Consell de Ministres perquè declari el municipi zona afectada greument per una emergència, per tal que es puguin sol·licitar ajudes estatals. En aquest sentit, s’insta també al Govern espanyol perquè adopti mesures per a la recuperació íntegra dels danys soferts del municipi.

La direcció general d’Emergències i Interior ha donat per acabades aquest divendres les tasques derivades de l’emergència i ha declarat la fi de l’episodi de fenòmens adversos, quedant desactivat el pla METEOBAL i la fase de normalització.

Actualment s’estan netejant les carreteres i els accessos a camins i s’estan restablint els serveis bàsics. Des de primer moment es va prioritzar retirar els arbres que impedien transitar per la zona. Ahir va quedar restablert el subministrament de llum i telefonia de tots els usuaris afectats.

Des de dimarts passat han participat en les tasques de neteja efectius de l’IBANAT, tècnics d’Emergències, Bombers d’Eivissa, Protecció Civil, Guàrdia Civil i Policia Local de Sant Antoni. En total, unes 60 persones. Per part del Govern, l’IBANAT ha mobilitzat un tractor, un camió grua i fins a 27 brigadistes, cinc agents del medi ambient i tres tècnics. La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, es va desplaçar fins a Eivissa també per conèixer de primera mà la situació.