torna

Detall de la notícia

Imatge 3951317

Balears participa al fòrum d'Insuleur a Malta sobre la transformació digital de les illes europees

El director general de Relacions Exteriors intervé al fòrum de debat de la xarxa de cambres de comerç i indústria dels territoris insulars de la Unió Europea

El director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Antoni Vicens, ha participat al Fòrum Anual d’Insuleur, la xarxa de les cambres de comerç i indústria de diferents territoris insulars de la Unió Europea, convocat aquest any a l’illa de Gozo, Malta. Vicens ha intervingut a la conferència “La transformació digital de les illes europees”.

Els principals temes tractats durant el fòrum han versat sobre l’economia insular i la digitalització: les iniciatives d’Insular Chambers per a la digitalització de les economies insulars i les pimes, i una estratègia de digitalització de les illes a la Unió Europea. Així mateix, el fòrum ha suposat una oportunitat per compartir bones pràctiques i debatre el paper fonamental que poden tenir les Illes Balears a nivell europeu.

El president de l’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, també ha participat al fòrum d’Insuleur. Entre els participants i ponents s’inclouen la Comissió Europea, diversos eurodiputats, membres del Comitè Econòmic i Social Europeu, membres del Comitè de les Regions i representants de municipis insulars i de les cambres de comerç.

La Cambra de Comerç de Mallorca i la Cambra de Comerç de Menora també han participat a l’assemblea general d’Insuleur per defensar la millora de les ajudes al transport de mercaderies mitjançant un augment de les ajudes de minimis per a les empreses illenques, una reivindicació que també defensa el Govern de les Illes Balears.

Insuleur és la xarxa que agrupa les Cambres de comerç i indústria de diferents territoris insulars de la Unió Europea. Va ser creada l’any 2000 amb l’objectiu de millorar les condicions econòmiques i socials de les regions insulars europees per fer front a les dificultats derivades de la seva naturalesa com a illes.