torna

Detall de la notícia

Imatge 3951066

Els Premis del Voluntariat aposten per la difusió d'artistes del certamen Art Jove

Els guardons volen sensibilitzar la població respecte dels valors del voluntariat i reconèixer socialment la tasca d’entitats i persones voluntàries. El termini de presentació de projectes i candidatures està obert

La Direcció General de Participació i Voluntariat del Govern ha mantingut una trobada amb representants de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), de la UIB i de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove) per fer el seguiment dels Premis del Voluntariat IB 2019. Aquests guardons, que el Govern ha convocat per primera vegada, estan oberts a la participació de la ciutadania, i seran, a més, una plataforma per donar a conèixer l’obra d’artistes premiats en les darreres convocatòries d’Art Jove. L’obra d’aquests joves artistes formarà part del guardó que rebran les entitats i persones voluntàries reconegudes, i també estarà present durant l’acte de lliurament que se celebrarà el 5 de desembre al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Els Premis del Voluntariat IB 2019 consten de dues convocatòries diferenciades. D’una banda, s’han convocat els Premis de Voluntariat, que volen reconèixer projectes de voluntariat desenvolupats a les quatre illes en els darrers dos anys. Es tracta del Premi Olivera 2019 (Mallorca), Premi Tamarell 2019 (Menorca), Premi Estepa 2019 (Eivissa) i Premi Savina 2019 (Formentera). Cada un d’aquests premis està dotat amb 3.000 euros. Hi poden optar les entitats privades sense ànim de lucre que estiguin integrades per persones voluntàries i que desenvolupin una part o totes les seves actuacions mitjançant programes de voluntariat a les Illes Balears. El període de presentació de projectes resta obert fins al pròxim 27 d’octubre.

D’altra banda, també s’atorgarà un màxim de dues mencions honorífiques a entitats del voluntariat i dos reconeixements a la trajectòria professional de persones lligades al món del voluntariat de la nostra comunitat. Per determinar aquestes mencions i reconeixements, la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern ha impulsat un procés participatiu, obert fins al pròxim 3 de novembre, en el qual la ciutadania pot proposar candidatures.

Per obtenir més informació podeu accedir a l’enllaç següent: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=3900381&coduo=3828387&lang=ca

A la trobada han assistit la directora general de Participació i Voluntariat, Maria Amengual, el director gerent d’IBJove, Sebastià Lliteres, la coordinadora de l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament de la UIB, Ruth Escrivano i representants de la Secretaria Tècnica de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB).